Előrejelzések

Fagy, szél, hideg – ez vár ránk a jövő héten

 

November végére megérkezett a tél. Hétfőtől kezdődően egész héten minuszokra, havazásra, erős szélre kell felkészülni. A hajnali fagypontok akár a -10 fokot is elérhetik, de nappal is alacsony marad a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Forrás: OMSZ

Hétfő (2023.11.27.)

Estétől fokozatosan csökken a felhőzet és kiderül az ég. Az éjszaka második felétől az ország nyugati felére, kétharmadára ismét szakadozott felhőzet érkezik, a Dunántúlon néhol havazás, hózápor is előfordulhat. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A légmozgás mérséklődik, legyengül, csak néhol lehet egy-egy élénk széllökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8 és 0 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Változóan felhős lesz az ég, majd nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Főleg a nap második felétől helyenként előfordul csapadék: északon, északkeleten inkább hó, havas eső, másutt jellemzően eső. A délnyugati, déli szél sokfelé megélénkül. Kora délután 0, +8 fok valószínű.

Kedd (2023.11.28.)

Jobbára borult lesz az ég, csak késő délutántól, estétől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Sokfelé várható csapadék: északkeleten inkább havazás, havas eső, másutt nagyrészt eső, havas eső. Az összefüggő csapadékzóna a nap második felétől a Dunától keletre húzódik. Mögötte néhol alakulhat ki záporos csapadék. A déli, majd északnyugati szél többfelé megerősödhet. Hajnalban általában -1, +4, a szélvédett fagyzugos vidékeken -5, -2 fokot olvashatnak le a hőmérőkről. Kora délután -1, +7 fok várható.

Szerda (2023.11.29.)

Hazánk északkeleti, keleti felén-harmadán közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, szórványosan előfordul hózápor, néhol havas eső zápor, zápor. Máshol felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, számottevő csapadék nem valószínű. Sok helyütt megerősödik az északnyugati, majd a déli szél. A hajnali -8, +1 fokról -3 és +5 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Északkeleten lesz a hidegebb idő.

Csütörtök (2023.11.30.)

Általában erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Egyre több helyen várható csapadék: északon, északkeleten inkább hó, délnyugaton eső, majd egyre nagyobb területen eshet az eső. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti, déli szél. A minimum -12, -1, a maximum-hőmérséklet -3 és +9 fok között valószínű, továbbra is északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Péntek (2023.12.01.)

Nagyrészt erősen felhős vagy borult időre van kilátás. Sokfelé valószínű eső, zápor. Helyenként havas eső, ónos eső, hó is lehet. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, majd az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet -5 és +7, a csúcsérték 0 és +12 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb idő.

Szombat (2023.12.02.)

Változóan felhős időre lehet számítani több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali -8, +3 fokról -1 és +8 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

agrotrend.hu/ OMSZ

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés