Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Vidékfejlesztés prioritásként

Rendkívül fontos a kormány számára a vidék erősítése: a települési önkormányzatok infrastruktúra-fejlesztéseinek megvalósításához a jövőben is igényelhetők majd források – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Jászfelsőszentgyörgy külterületi útátadó ünnepségén.

Feldman Zsolt közölte: a kormány az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a települési önkormányzatok és a vidéki településeken élők számára hasznos infrastruktúra-fejlesztéseket finanszírozzon. 2016-17 óta mintegy 1700 külterületi út fejlesztése valósult meg 170 milliárd forint értékben.

Forrás: pixabay.com

„2024 őszén – már a Közös Agrárpolitikai Stratégiai Tervének keretei között – megismerhetővé válnak azok a felhívások, amelyek a települési önkormányzatok hasonló projektjeihez biztosítanak majd forrásokat” – ismertette.

Az államtitkár szerint a vidéki kistelepülések és lakóik számára a települések környéki úthálózat fejlesztése és az eddig hiányzó összeköttetések megteremtése hasonlóan fontos, mint ahogy az ország és a gazdaság egészének fontosak a nagy közúti hálózatfejlesztések.

A kedden átadott 4,2 kilométer hosszú út jelentős segítséget nyújt a területen gazdálkodók, termelők számára területeik megközelítésében, mindezeken túl pedig közvetlen kapcsolatot teremt Jászfelsőszentgyörgy és a 32-es számú főút között. A község önkormányzata 297 millió forint támogatáshoz jutott a Vidékfejlesztési Program által a külterületi út felújítására. Az önkormányzat több mint 20 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz.

agrotrend.hu / Magyarország Kormánya

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés