Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Veszélyben lehetnek a kerti kutak

Veszélyben vannak a kutak a dunai árvíz lecsengésével. A kerti kút vize könnyen fertőzött lehet, ha a szigetelés hiányos vagy megkopott.

Az árvízi elöntések következtében szennyezett víz kerülhet a kutakba, ami egészségügyi kockázatokat hordozhat a víz fogyasztóira nézve – írja a Magyar Nemzet. Az árvíz okozta elöntés leginkább a sekélyebben fekvő, rossz műszaki állapotú kutakat veszélyezteti. Ha a kút nincs megfelelően szigetelve, vagy sérült, a szennyezett víz bejuthat a mélyebb vízadó rétegekbe is, ami súlyos fertőzésveszélyt jelent.

Forrás: pxhere.com

A kerti kút jövője árvíz után

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) javaslata, hogy az árvízi hatásterületen található kutak vizsgálatát laboratóriumban kell elvégeztetni, hogy megbizonyosodjunk a víz tisztaságáról. A víz ellenőrzése javasolt minden olyan kút esetében, amelyet elöntött az árvíz.

Vármegyénk jelentős része érintett

Komárom-Esztergom vármegye jelentős részénél veszélyeztetett a fúrt kutak vízminősége. Például Dunaalmás, Komárom, Neszmély, Süttő, Esztergom, Pilismarót és Tát közelében is, de több környező településnél is fennáll a vízszennyezettség kérdése.

agrotrend.hu / kemma.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés