Hírek

Varga Mihály: újabb 170 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra

 

„Újabb 170 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra”közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán kedden. A tárcavezető tájékoztatója szerint ezzel az elmúlt napokban „összesen 470 milliárd forint hazánknak járó uniós forrást kaptunk meg”.

„A múlt hét csütörtökön 779,5 millió euró (300 milliárd forint) érkezett a helyreállítási forrásokból, kedden pedig 445 millió eurót (170 milliárd forintot) utaltak a 2021-2027-es uniós költségvetési időszak keretéből, amelyből 240 millió euró az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program Plusz, 205 millió euró a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz fejlesztéseit segíti” – közölte Varga Mihály.

Fotó: Varga Mihály Facebook-oldala

A kormany.hu tájékoztatása szerint a pénzügyminiszter közölte azt is, hogy megérkeztek az első összesítések a tavalyi, 2023-as év költségvetési adatairól.

„A gazdasági folyamatok kedvező változását mutatja, hogy az államháztartás pénzforgalmi hiánya kisebb lett, mint 2022-ben. Ugyancsak kedvező jel a tervezetthez képest is több, 1013 milliárd forint társasági adóbevétel befizetése” – jelentette be Varga Mihály.

„Az államadósság GDP-arányos mértéke tovább csökkent, a pontos számhoz még a KSH adataira lesz szükség. A részletes államháztartási adatokról ezen a héten tájékoztatást fogunk adni.”

„2024: Folytatjuk a hiány és az államadósság csökkentését, a megindult gazdasági növekedés erősítését!” – tette hozzá.

agrotrend.hu/kormany.hu

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés