Hírek

Újra tömegével támadnak a poloskák: Ez a legjobb fegyver ellenük

Itt a jó idő, ismét megjelentek a poloskák – elmondjuk, hogyan védekezhetsz ellenük.

Magyarországon legtöbbször a barna ázsiai márványpoloska (Halyomorpha halys) és a zöld vándorpoloska (Nezara viridula) tűnik fel. A nem várt vendégek gyakran a nyitva hagyott ablakon át repülnek be a lakásba, de akár a kint száradó ruhákban is megbújhatnak.

Forrás: pixabay.com

A magyarul sokszor büdös bogárnak is nevezett rovar szereti a fényt. Napközben szívesen megbújik a függönyön vagy az ablak közelében, este viszont, ha felkapcsoljuk a lámpát, jellegzetes hangját szinte azonnal meghallhatjuk. Aki már találkozott poloskával, alighanem tudja, hogy nem jó ötlet megfogni vagy összenyomni őket: ha veszélyben érzi magát, bűzmirigyéből erős szagú, kellemetlen váladékot bocsát ki.

kerteszkedek.hu most egy filléres tippet ajánlott a poloskák ellen. Eszerint egy spriccelős flakont félig meg kell tölteni langyos vízzel, majd hozzáadni egy kávéskanál szódabikarbónát és fél kávéskanál ecetet. Alapos összerázás után már használható is a poloskaellenes keverék, amellyel érdemes körbepermetezni az ablakok és ajtók környékét, és biztos, ami biztos, az erkélyt is. A keverék hetekre távol tarthatja a poloskákat a lakásunktól.

agrotrend.hu / Dívány

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés