Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Újabb ösztöndíjas hallgatók fejezték be magyarországi agrártanulmányaikat

Elbúcsúztatták Magyarország és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közös támogatásában megvalósuló ösztöndíjas program hallgatóit. Idén élelmiszerbiztonsági és -minőségi, illetve takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki szakokon végeztek a hallgatók.

A rendezvényen dr. Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára köszöntötte a frissen diplomázott hallgatókat. A FAO-val közös ösztöndíjprogrammal a Magyar Kormány azt szeretné elősegíteni, hogy a jól képzett diplomás munkaerő a hazájába visszatérve hozzájáruljon országa mezőgazdaságának fenntartható fejlődéséhez és így indirekt módon az elvándorlás csökkentéséhez – fogalmazott a helyettes államtitkár.

Fotó: Vermes Tibor

A Magyar-FAO ösztöndíjprogram 2007 óta működik, és azóta is sikeresen támogatja a fejlődő országokból érkező fiatalokat abban, hogy magas szintű mezőgazdasági képzésben részesüljenek Magyarországon. Az ösztöndíjprogram részeként eddig csaknem 400 diák szerzett diplomát, a résztvevő országok száma pedig évről évre növekszik.  Az ösztöndíjprogram célja, hogy jól képzett, diplomás szakemberek járuljanak hozzá a fejlődő országok mezőgazdaságának fenntartható fejlődéséhez. A programban résztvevő szakok évente változnak. 2024-ben a környezetmérnök, növénytermesztési mérnök és kertészmérnök mesterképzési területek lettek meghirdetve.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés