Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Új szabályozás a szaktanácsadói rendszerben

2024. október 14-én megjelent az agrárgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről és az agrárgazdasági szaktanácsadási rendszerről szóló 1/2022. (I. 14.) AM rendelet módosítása.

Forrás: pixabay.com

A módosítás értelmében bővült a szaktanácsadói tématerületekhez elfogadható végzettségek köre. A szakmai végzettség igazolására az új alapképzések és mesterképzések mellett, a 2.  melléklet szerinti felsőfokú szakirányú továbbképzések során szerzett végzettségek is elfogadhatóvá válnak.

Fentiek értelmében egyes tématerületekre több végzettséggel lesz lehetőség bejelentkezni a NAK által vezetett szaktanácsadói névjegyzékbe. Természetesen az adott szakterületen már megszerzett, öt éves szakmai tapasztalat megléte mellett.

Fontos változás, hogy az a szaktanácsadó, aki/amely két egymást követő évben nem tesz eleget a rendeletben meghatározott kötelezettségének, törlésre kerül a névjegyzékből.

A szaktanácsadói névjegyzék vezetésével, ellenőrzésével és koordinálásával kapcsolatos feladatokat továbbra is a NAK látja el.

A módosítás a kihirdetést követő 30. napon lép hatályba, azaz 2024. november 13-án.

A rendeletmódosítás a Magyar Közlöny 2024. október 14., hétfői 103. számában megtekinthető.

agrotrend.hu / NAK / Mazuk Valéria

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés