Hírek

Új bioenergia-mix alapú, CO2 semleges technológia kerül bevezetésre a lokális energiaellátás biztosítása és a fenntartható gazdálkodás jegyében!

A magyar piacon forradalmi újdonságot, nagy teljesítményű automatizált biomassza erőműveket és ipari kazánokat vezetnek be, amelyek energiahatékony megoldásokat nyújtanak a mezőgazdasági, ipari és önkormányzati szereplőknek egyaránt.

Mint megtudtuk Sarusi-Molnár Andreától (Altherm Kft. Ügyvezető igazgatója):

„Legfőbb célunk, hogy Partnereinkkel együttműködve fenntartható üzemeket fejlesszünk és megoldásainkkal támogassuk a CO2-kibocsátás csökkentését, energiahatékony technológiák elterjedését. Az új technológia nagy előnye, hogy lehetőséget biztosít a helyi energiaigény lokálisan elérhető energiaforrásból történő ellátására. A bioenergia optimalizált használata teszi lehetővé, hogy akár biomasszából, akár biogázból, akár napenergiából, vagy hőszivattyús megoldásból történjen a helyi hő-, és villamosenergia előállítás. Nagy öröm számunkra, hogy ebbe az energiamixbe – kizárólagos képviselet mellett – egy olyan új technológiát tudunk illeszteni, amely főbb rendszerelemei a 0,5-35 MW teljesítményű melegvizes, gőzös biomassza és ipari kazánok, erőművek Ez a rendszer a biomassza széles körét képes hatékonyan megújuló energiává alakítani, akár egyidejű, többféle tüzelőanyag elégetése mellett.

Mára elmondhatjuk, hogy szakértőivé váltunk a biomassza tüzelőanyagokon és hulladék felhasználáson alapuló környezetbarát megoldások fejlesztésének és az optimális felhasználásoknak”.

A bioenergia származhat mezőgazdálkodásból, erdőgazdálkodásból vagy szerves hulladékból. A fenntartható gazdálkodás és körforgásos szemlélet keretében a megújuló biomassza helyi energia-ellátó rendszerek táplálására kiválóan alkalmas és könnyen építhető köré egy körforgás alapú rendszer.

  • A megújuló energiák használata nagyban hozzájárul az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez, mivel általa kevesebb üvegházhatást okozó gáz kerül a légtérbe.

  • Megújuló energiaforrásokat használva kevésbé függünk az importált fosszilis energiahordozóktól.

  • A környezetbarát, megújuló energiaforrásokra történő átállás munkahelyeket teremt, és serkenti a gazdasági növekedést.

A fentiek szellemében tervezett és mostantól Magyarországon is üzembehelyezhető rendszereket kulcsrakészen telepítik: a felméréstől, tanácsadástól a tervezés, engedélyeztetésen, használatbavételi folyamatok támogatásán át, kompletten egy kézből.

A cég ezzel az innovatív megoldással 2024.04.16-án elnyerte a Magyar Állattenyészésért Termékdíj III. elismerést.

További információ a technológiáról és a cégről:

Biomasza Automata és Ipari Kazánok – Altherm Kft.

Altherm Kft. – bemutatkozás

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés