Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Túrázzunk együtt Biharugrán!

Látványos túrára hívjuk Önöket június 22-én, szombaton a Körös-Maros Nemzeti Park területén található Kis-Sárrétre, ahol a Biharugrai-halastavakat járhatják be.

A mintegy 6 km hosszúra tervezett sétánk a halastavak környékén vezet, fő programunk az alkonyati madármozgás megfigyelése. Ebben az időszakban a nappali magasabb hőmérséklet miatt az élővilág napközben kevésbé aktív, de a késő délutáni időpontban nagy eséllyel találkozhatunk a madárvilág képviselőivel: nyári ludakkal, récecsaládokkal, vöcskökkel, szárcsákkal vagy táplálékukat keresgélő kócsagokkal, gémekkel. Kis szerencsével azonban a gáton sétálva még vidrákat vagy hermelineket is láthatunk.

Fotó: Járvás Katalin

Utunk során a nádi énekesek hangjait biztosan fogjuk hallani, a környező növények illatát érezhetjük, és a betekintő toronyból fentről is megcsodálhatjuk a vizes élőhelyek varázslatos világát, ahonnan nagy kiterjedésű vízterület tárul majd elénk.

Vízálló cipőket, bakancsokat ne felejtsék otthon! Foltokban sáros tereprészek előfordulhatnak.

A találkozó időpontja: június 22. szombat, 17.00 óra.

Helyszíne: Biharugra, Bihari Madárvárta

A túráról további információval Járvás Katalin területi felügyelő (Tel.: +36-30-108-7201) áll az érdeklődők szíves rendelkezésére.

agrotrend.hu / kmnp.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés