Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Több mint 150 ezren írták alá az agrárpetíciót – heti hírösszefoglaló

Köszöntünk minden kedves olvasót a heti agrár hírösszefoglalónkban! Az elmúlt hét eseményei ismét bebizonyították, milyen dinamikusan változik az agrárszektor és milyen fontos szerepet játszik mindannyiunk életében. Az alábbiakban visszanézhetik az aktuális mezőgazdasági trendeket, a gazdálkodókat érintő legújabb szabályozásokat, valamint a termelést és az élelmiszerláncot befolyásoló piaci változásokat.



Szigorodó fizetési szabályok a termelők védelmében 2025 január 1-től

2025 január 1-jétől új szabályok lépnek életbe a mezőgazdasági termelők védelme érdekében, amelyek célja a tisztességesebb és átláthatóbb üzleti kapcsolatok biztosítása. A változtatások értelmében a termelőknek a jövőben gyorsabban és szigorúbb feltételek mellett kell teljesíteniük a kifizetéseket, hogy elkerüljék a hosszú távú …részletek



145 ezer gazdálkodó kapott támogatási előleget november végéig

Lezárult a Közös Agrárpolitika új időszakának második előlegfizetési időszaka, amelynek keretében 145 ezer gazdálkodó részesült 317,8 milliárd forint támogatásban. A kifizetett terület- és állatalapú agrártámogatások elsősorban a gazdálkodók mezőgazdasági tevékenységének …részletek



Több mint 150 ezren írták alá az agrárpetíciót

Több mint 150 ezer ember támogatta az agrárpetíciót, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar mezőgazdaság legfontosabb problémáira, és elősegítse a megfelelő intézkedések bevezetését. A petíció aláírásával a gazdálkodók és támogatók egyaránt arra
…részletek



Az Európai Bizottság létrehozza az Európai Mezőgazdasági és Élelmiszerügyi Tanácsot

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy létrehozza az új Európai Mezőgazdasági és Élelmiszerügyi Tanácsot, amelynek célja, hogy elősegítse a fenntartható mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlődését az EU-ban. Az új tanács feladatai közé tartozik a közös agrárpolitika …részletek


Milyen szerepet tölthetnek be a laboratóriumban előállított húsok?

A laboratóriumban előállított húsok, vagy más néven in vitro húsok, egyre inkább a fenntarthatóság és az etikai kérdések szempontjából fontos szereplővé válnak a globális élelmiszerpiacon. A hagyományos húsipari termelés környezeti hatásai, mint például az üvegházhatású  …részletek



Kizárólag a fémzárolt vetőburgonya garantálja a jó minőséget és a bő termést

A fémzárolt vetőburgonya kiemelkedő szerepet játszik a magas terméshozam elérésében és a gazdálkodók számára biztosítja a legjobb minőséget. A fémzár alkalmazása segít megakadályozni a kórokozók és kártevők terjedését, miközben biztosítja a vetőburgonya …részletek



A talaj egészségének újragondolása a fenntartható jövő érdekében

A fenntartható mezőgazdaság egyik legfontosabb aspektusa a talaj egészségének megóvása és javítása. A talaj, mint az agrártermelés alapja, nemcsak a növények növekedéséhez elengedhetetlen, hanem az élelmiszerbiztonság és az ökológiai egyensúly fenntartásában is  …részletek



Kiemelten fontos a talajaink védelme

A talaj az egyik legfontosabb természeti erőforrásunk, és a mezőgazdaság alapját képezi. Az egészséges talaj nemcsak a növények megfelelő fejlődéséhez szükséges, hanem hozzájárul a környezeti egyensúly fenntartásához is. A talaj védelme, megfelelő művelése és  …részletek



A magyar gazdák érdekeit védte Brüsszelben a NAK és a MAGOSZ

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) közösen képviselték a magyar gazdák érdekeit Brüsszelben, ahol a közös agrárpolitika reformjáról és a jövőbeli támogatási rendszer alakításáról  …részletek



Nagyszabású erdészeti kísérlet kezdődik

Az erdészeti szakemberek számára új lehetőségeket kínáló nagyszabású kísérlet indul, amely célja, hogy a fenntartható erdőgazdálkodás új megoldásait teszteljék. A projekt keretében különböző erdészeti technológiai újításokat, valamint a klímaváltozás hatásait próbálják z …részletek



Bioforradalmat sürgetnek a szakemberek a közétkeztetésben

A közétkeztetésben a fenntartható és egészséges táplálkozás elősegítése érdekében bioforradalomra van szükség – mondják a szakemberek. A cél, hogy a közétkeztetési rendszerekben minél nagyobb arányban szerepeljenek helyi és bio alapanyagok. Az elkövetkező években a t …részletek



Jelentős növekedés a sertésállományban és a vágóhídi feldolgozásban

Az idei évben jelentős növekedés tapasztalható a sertésállomány és a vágóhídi feldolgozás terén. A gazdálkodók sikeresen növelték a sertésállományt, és ezzel párhuzamosan a vágóhidakon végzett feldolgozások is emelkedtek. Ez a trend segítheti a hazai húsipar …részletek

 

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés