Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Színes programok az Erdők Hete rendezvénysorozaton

Családi és gyermekprogramokkal várja a hétvégén a természetkedvelő érdeklődőket az Erdők Hete rendezvénysorozat. Az idén 28. alkalommal megrendezett Erdők Hete koncepciója az alapítás óta változatlan: célja a társadalom, és főképp a fiatalok érdeklődésének felkeltése általában az erdők, azon belül az erdők ökológiai, társadalmi és gazdasági funkciói iránt.

Forrás: Agrárminisztérium / Vermes Tibor

Az érdeklődők országszerte különböző terepi programokon vehetnek részt, vezetett túrákon és kirándulásokon kaphatnak betekintést az erdők szolgáltatásaiba.

Október 5-én, szombaton gombaismereti túrára invitál a Zalaerdő Zrt., ismeretterjesztő sétán vehetnek részt a Zirc melletti Pintér-hegyi parkerdőben, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. szervezésében.

„Őszi erdei félmaratont és váltó futóversenyt” szervez Szolnokon a NEFAG Zrt, a Mecsekerdő Zrt. különleges eseménnyel készül: a Pécs-Árpádtetőn található MecseXplorer kalandpark nyílt napján lehet részt venni.

A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. október 5-én, szombaton a soproni Erdő Házába várja az érdeklődőket. Itt gyermekfoglalkozásokkal, bemutatókkal és vadasparki programokkal készülnek. Az Ipolyerdő Zrt. október 5-én és 6-án egy különleges hegyi kisvasutazásra invitál a Bezina-völgyében. Az erdei kisvasút Szobról indul.

Október 6-án országszerte emlékezünk az aradi vértanúkra. Ebből az alkalomból a Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány és a KEFAG Zrt. a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Szent Hubertus Parkerdőben tart megemlékezést, koszorúzást és közös gyertyagyújtást.

Az erdő, mint az ország legfontosabb zöldvagyona különös figyelmet érdemel. Az elmúlt száz évben nemzedékek sora gyarapította ezt a zöldvagyont, a természetvédelem kultúráját. A szakemberek fáradozásának köszönhetően pedig a kétszeresére nőtt az erdővel borított területek aránya hazánkban.

A programok a https://erdokhete.hu oldalon érhetőek el.

agrotrend.hu / Agrárminisztérium

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés