Hírek

Százmilliós illegális „dohánymanufaktúrára” csaptak le a hatóságok

Százmilliós illegális „dohánymanufaktúrára” csaptak le a hatóságok Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Tájékoztatásuk szerint a hatóság bevetési igazgatóságának járőrei a pénzügyi nyomozókkal és a rendőrséggel közösen több ingatlant is átvizsgáltak Kékcsén, ahol 843 kilogramm fogyasztási dohányt, közel harminc kiló dohánylevelet és a feldolgozáshoz szükséges gépeket is találtak.

Forrás: pxhere.com

Közölték, egy 45 éves asszony az ingatlanok melléképületében gyártotta és fekete zsákokba halmozta fel a feldolgozott dohányt, amihez a szomszédok melléképületeiben is helyet kért azzal az indokkal, hogy krumpli tárolására kellene neki. A NAV tájékoztatásából kiderült, a bevetési igazgatóság állományában lévő Koda nevű, területkutató, szolgálati kutya szimatának köszönhetően került elő az épületekből az illegális alapanyag.

A nő azt mondta, hogy a dohányleveleket a közeli dohányföldekről „összegyűjtögette”, tárolta és feldolgozás után kínálta eladásra – fogalmazott a hatóság.

A NAV munkatársai a több mint 110 millió forint értékű dohányalapanyagot, ami csaknem kilencvenezer doboz cigaretta megtöltésére lenne elegendő, lefoglalták.

Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt is felelnie kell.

Hozzátették, az ellenőrzések legfőbb célja a dohányipari jogsértések visszaszorítása, ezért a kontroll folyamatos a termelők és az „illegális gyűjtögetők” felett. A betakarítások kezdetétől egészen a folyamat végéig kiemelt szerepet kap a dohánylevelek feketepiacra jutásának megakadályozása.

agrotrend.hu / Magyar Nemzet

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés