Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Események

Gazdálkodás

Hírek

Szakmai előadásokkal egybekötött búza fajtabemutató volt Vasszilvágyon – fotókkal

Megtartotta hagyományos búza fajtabemutatóját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Megyei Szervezete. A házigazda dr. Pusztavámi Márton elnök a kommunikáció és a fajtaválasztás fontosságát hangsúlyozta előadásában. Az eseményen aktuális agrárpolitikai kérdésekről is hallhattak a résztvevők.

Örömteli, hogy a gazdatársadalommal tradicionálisan jó kapcsolatot ápoló európai pártok erősödtek. Remélem, olyan képviselőtársaim lesznek az Európai Parlamentben, akikkel értelmes párbeszédet lehet folytatni az európai vidék és mezőgazdaság jövőjéről – fogalmazott Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, frissen megválasztott európai parlamenti képviselő a Vas vármegyei Vasszilvágyon.

Magyarországon 4,3 millió hektáron folyik szántóföldi növénytermesztés, ahol a hozamelvárások mellett a gazdálkodóknak a magasabb beltartalmi értékek és minőség szempontjait érdemes beemelniük a kalászosok esetében a fajtaválasztásnál - Fotó: FB
Magyarországon 4,3 millió hektáron folyik szántóföldi növénytermesztés, ahol a hozamelvárások mellett a gazdálkodóknak a magasabb beltartalmi értékek és minőség szempontjait érdemes beemelniük a kalászosok esetében a fajtaválasztásnál 

Országgyűlési képviselői mandátumomról lemondok, az agrárkamarai elnöki munkámat folytatom. Ugyanazzal a küldetéssel vállaltam ezt az új kihívást, amivel a kamara vezetését végzem és fogom végezni: a magyar agrárium érdekeinek képviselete céljával. Egyfelől a saját gazdálkodásomból fakadó tapasztalatot, másfelől a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarában felhalmozódó információt, tudást kamatoztatni kívánom az Európai Parlament falai között is – közölte.

Győrffy Balázs NAK-elnök a fajtaválasztás szempontjainak változásairól is beszélt a rendezvényen
Győrffy Balázs NAK-elnök a fajtaválasztás szempontjainak változásairól is beszélt a rendezvényen 

Infók a magyar kalászos helyzetről

A témához kapcsolódóan a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Feldman Zsolt szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. jubileumi országos kalászos fajtabemutatóján, Kiszomboron még korábban ismertette, hogy Magyarországon 4,3 millió hektáron folyik szántóföldi növénytermesztés, ahol a hozamelvárások mellett a gazdálkodóknak a piaci értékesítési esélyek javítása érdekében a magasabb beltartalmi értékek és minőség szempontjait érdemes beemelniük a kalászosok esetében a fajtaválasztásnál, mivel a minőségi kalászos termés értékesítés bizonyult válságállóbbnak az elmúlt két év piaci tapasztalatai alapján.

Sokan érkeztek a fajtabemutató rendezvényre
Sokan érkeztek a fajtabemutató rendezvényre

Így írt Győrffy Balázs a rendezvényről

A NAK elnöke FB-bejegyzésben írt a programról. Eszerint Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Vármegyei Szervezete által szervezett őszibúza-fajtabemutatón vett részt, Vasszilvágyon. 200-nál több térségbeli gazda tisztelte meg részvételével a színvonalas rendezvényt. Szó volt a globális és a hazai búzapiac trendjeiről, az egységes kérelem kifizetési folyamatairól, valamint a szaktárca idei pályázati kiírásairól. Előadásomban az EU agrárpolitikájában szükséges változásokról beszéltem – fogalmazott az elnök.

Szemle a parcellákon
Szemle a parcellákon

Vas vármegyében nagyon jelentős termésátlag-növekedést értek el a gazdák az elmúlt tíz évben, amihez a kamara és a Vasi Búzatermelők Egyesületének aktív tájékoztatási tevékenysége is hozzájárult. Az előadásokat követően az egyes fajtákkal a terepen is megismerkedhettek a résztvevők – írta Győrffy Balázs.

Sok hasznos információt osztottak meg a szakmai rendezvényen
Sok hasznos információt osztottak meg a szakmai rendezvényen

agrotrend.hu/https://www.magro.hu/

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés