Hírek

Radikális klímaaktivisták akartak lezárni egy hidat Varsóban

Két hidat próbáltak lezárni Varsóban az Utolsó Nemzedék nemzetközi radikális klímaaktivista csoport tagjai hétfőn, a rendőrség megakadályozta az akciót – közölte a lengyel média.

A Visztula felett a belvárosi szakaszon átívelő Slasko-Dabrowski és Swietokrzyski hidon néhány, fényvisszaverő mellényt viselő aktivista hétfő délelőtt az úttestre feküdt, emiatt egy időre leállt a forgalom – közölte az onet.pl hírportál.

forrás: pixabay

A helyszínre kiérkező rendőrök lekísérték az aktivistákat az úttestről, igazoltatták és arról tájékoztatták őket, hogy büntetőjogi eljárást kezdeményeznek ellenük – közölte a Polsat News kereskedelmi hírtelevízióval Malgorzata Wersocka, a varsói rendőrfőkapitányság sajtóosztályának munkatársa.
Az Utolsó Nemzedék X felületén pénteken jelezték, hogy a forgalom akadályozására készülnek varsói hidakon. Az akciót azzal indokolták, hogy a kormány figyelmen kívül hagyta a csoport eddigi leveleit és tiltakozásait.
A bejelentésre reagálva a rendőrség hétfő reggeltől megerősítette őrjáratait kilenc fővárosi híd környékén.
Az Utolsó Nemzedék többek között azt követeli, hogy a lengyelországi autópályák építésére előirányzott források száz százalékát közösségi közlekedésre fordítsák, valamint a helyközi járatokon országszerte vezessenek be olcsó havibérletet.
Március elején a csoport tagjai narancssárga festékkel öntötték le a lengyel főváros jelképét, a Visztula partján 1939 óta álló Varsói Sellő szobrát, és megzavarták a varsói Nemzeti Filharmónia hangversenyét.

 

Agrotrend.hu/ MTI 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés