Hírek

Párlatkészítő technológiát fejleszthet ki a miskolci Hagyó Kft.

Több mint 360 millió forintból fejleszthet ki párlatkészítő technológiát a borászati, pálinkafőző és gyümölcsfeldolgozó berendezések tervezésével, gyártásával és kivitelezésével foglalkozó miskolci Hagyó Kft. – közölte a cég az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a projekt célja egy innovatív pálinka- és párlatkészítő technológiai rendszer prototípusának és annak részegységeinek kifejlesztése és egy exportképes élelmiszeripari gyártóberendezés-család létrehozása.

A Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése című pályázati felhívásban egy olyan innovatív fejlesztés valósul meg, melyben egy komplex párlatkezelő technológiát dolgoznak ki.

Forrás: Hagyó Kft. Facebook-oldala

Mint írták, annak ipari alkalmazása esetén „magas minőségű, a piacnak leginkább megfelelő, irányítottan és tudatosan befolyásolt párlatok minőségi párlatok előállítása válik lehetővé”, lerövidítve azok pihentetési és érlelési idejét.

A beruházásban az Ipar 4.0 alapján kifejlesztenek egy új konstrukciójú modern, az inert gázok szabályozott használatára alkalmas lepárló- valamint egy párlatérlelő és felügyelő berendezést is – közölték.

A projekthez a Hagyó Kft. 225,41 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az Innovatív pálinka és párlatkészítő technológiai rendszer prototípusa és részegységei kifejlesztése című pályázattal, mely a Széchenyi Terv Plusz programban valósul meg.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalat nettó árbevétele a legutóbbi üzleti évben 629,2 millió forint, egy évvel korábban 674,4 millió forint volt. Adózott eredménye 2022-ben 6,5 millió forintot, míg 2021-ben 13,2 millió forintot tett ki.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés