Március 2-től az Európai Unión belül zavartalanul exportálhatnak a Komárom és a Hajdú megyei baromfiipari vállalkozások is, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal feloldotta a madárinfluenza miatti...
Az enyhe tél miatt rügyezésnek indult több csonthéjas termésű gyümölcsfa, köztük a mandula, az őszibarack és a kajszibarack. Ez a növénytermesztésben veszélyhelyzetet jelent, mert egy nagyobb...
Az Agrárminisztérium idén is meghirdette a Zöld Forrás pályázatot.
A rendszerváltás óta a harmadik bortörvény készül – mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára. A kiskapukat szeretnék ezzel bezárni.
A tejipar idei trendjei a kényelemre, a makro-összetételre, a szájérzetre, a hibrid termékekre, illetve az egészségesség és az élmény fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.
Zergék (Rupicapra rupicapra) érkeztek a Szegedi Vadasparkba, az Alpokban és a Kárpátokban is őshonos párosujjú patásokat Magyarországon csak a Tisza-parti város állatkertjében figyelhetik meg a látogatók...
A dohányzással kapcsolatban viszonylag kevés esetben kerül szóba az a tény, hogy mekkora hatást gyakorol a környezetre. Azzal még talán többet is foglalkozunk, hogy a dohánynövény...
A hatodik alkalommal megrendezett Év Agrárembere Kertészet kategóriájában Juhos Csaba választotta győztesként a zsűri. A kategóriát támogatta a DérJuice.
A fogyasztók az újrahasznosítással kapcsolatos felelősséget a gyártókra hárítják. Az amerikai vásárlók 64%-a szerint a környezettudatos választások biztosítása az élelmiszer-előállítók felelőssége, míg a svéd fogyasztók 45%-a...
Az íz köztudottan az egyik legfontosabb tényező, amely alapján a fogyasztók meghozzák vásárlási döntéseiket. Így nem meglepő, hogy a globális fogyasztók háromnegyede szereti kipróbálni az új...