Hírek

Összecsaptak a tüntető gazdák a rendőrökkel az EP épülete előtt

Miközben az Európai Unió vezetői az Ukrajnának nyújtandó támogatásról egyeztettek és állapodtak meg, Brüsszel utcáin járműveikkel felvonuló uniós gazdák tüntettek. A hirado.hu helyi források alapján 1000 munkagép jelenlétéről számolt be a Luxembourg és a Schuman téren. A belga fővárosba külföldi demonstrálók is érkeztek, főként olaszok – írta az Infostart.

Az uniós csúcs lebonyolítása érdekében az Európai Tanács és az Európai Bizottság környékére a hatóságok nem engedték be a demonstrálókat, azonban az Európai Parlamentet és környékét körülzárták, az EU-s intézménynek helyet biztosító európai negyedben pedig teljesen megbénult a közlekedés.

A brüsszeli város és az Ixelles-i rendőrségi zóna szóvivője szerint az egész régiót tekintve körülbelül 1300 traktort számoltak.

A gazdák állítólag a Place du Luxembourg téren egy 1871-ben készült történelmi szobrot is szétszereltek és felgyújtottak.

Vízágyúval oszlatja a rendőrség az Európai Unió mezőgazdasági politikája ellen tiltakozó belga gazdák tüntetését az Európai Parlament brüsszeli épületénél 2024. február 1-jén, az EU-tagországok állam- és kormányfőinek rendkívüli találkozója idején. Fotó: MTI/AP/Thomas Padilla

 

agrotrend.hu / Infostart

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés