Hírek

Nyílt nap a Balásházyban

Öt ágazat tíz technikusi és három új, okleveles technikus képzését, valamint az általános tantervű gimnáziumi osztályát ismerhetik meg a középiskolai felvételi előtt álló fiatalok a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma nyílt napján december 7-én, csütörtökön. A pallagi intézmény beiskolázási rendezvényén az interaktív programokon és bemutató órákon keresztül a diákélet mindennapjaiba is bepillanthatnak a leendő középiskolások.

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma képzési portfóliója az elmúlt években fokozatosan bővült, mára a mezőgazdaság és erdészet, a gazdálkodás és menedzsment, valamint a közlekedés és szállítmányozás mellett az egészségügy és sport ágazat iránt érdeklődő fiataloknak is kínál képzést. Az eddig is nagyon népszerű szakok mellett az egészségügyi asszisztens, illetve laboráns, az általános ápoló, valamint a sportedző, sportszervező képzések is nagyon kedveltek a diákok körében. A nyílt napon, december 7-én, csütörtökön a 9 órai regisztrációt követően Nagyné Biró Edit igazgató mutatja be a középiskola képzési kínálatát.

Forrás: Debreceni Egyetem

– A 2024/2025-ös beiskolázás újdonsága lesz, hogy elindítjuk az okleveles technikus képzést a mezőgazdasági technikus, a pénzügyi-számviteli ügyintéző, valamint a sportedző-sportszervező okleveles technikus képzésekre épülve. Az új kurzusok a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi, valamint Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karával együttműködve valósulnak meg. A visszajelzések szerint nagy az érdeklődés az okleveles technikus képzések iránt, ami érthető, hiszen az oktatásban résztvevők a Balásházy és a Debreceni Egyetem által közösen kidolgozott szakmai program alapján végzik a technikumot, a képzésbe beépített többlet ismerettananyag birtokában pedig az egyetemi továbbtanulásnál tudják majd tudásukat kamatoztatni – mondta a hirek.unideb.hu-nak Nagyné Biró Edit, a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma igazgatója.

A Balásházy gimnáziumi osztálya a legmegfelelőbb választás lehet a jól teljesítő sportolók, valamint azok számára, akik még bizonytalanok a jövőjüket illetően és nem szeretnének már nyolcadikosként szakmát választani. A pallagi középiskolában lehetőség van arra, hogy a tehetséges sportolók szakmailag ideális körülmények között fejlődhessenek. A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma a DVSC Labdarúgó Akadémiával, a DEAC Kosárlabda Akadémiával és a Debreceni Egyetem Sportegyesületével (DEAC) közösen dolgozik azon, hogy a tanulók továbbtanulási esélye, valamint sportkarrierének építése biztosított legyen.

A beiskolázási rendezvényen az érdeklődő diákok és szüleik a bemutató órákat követően megnézhetik az iskola felújított kollégiumát és ágazati interaktív bemutatókon is részt vehetnek.

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma nyílt napjára az alábbi linken regisztrálhatnak. https://balashazy.unideb.hu/nyilt-napok

agrotrend.hu / Debreceni Egyetem

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés