Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Nőtt a Soproni Egyetemre felvett hallgatók száma

Az előző évi, rekordnak számító eredményt túlszárnyalva nőtt a Soproni Egyetemre felvett hallgatók száma, így idén szeptemberben 1233-an kezdhetik meg tanulmányaikat – tudatta a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint kiemelt érdeklődés kísérte ismét az óvodapedagógus képzésben 125 éves múlttal rendelkező Benedek Elek Pedagógiai Kar tradicionális szakjait, valamint a sporttudományi képzéseket. A felvételi adatok azt tükrözik, hogy a kar továbbra is őrzi régiós vezető szerepét az óvodapedagógusok, valamint a csecsemő- és kisgyermeknevelők képzésében.

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar pénzügyi, gazdasági és turisztikai szakjai is jól teljesítettek – írták.

Forrás: Soproni Egyetem

Hozzátették, hogy az intézmény agrár- és műszaki képzéseinek vonzereje tovább nőtt, ami azt jelzi, hogy az erdőalapú gazdaság jelentőségét a Z generáció is felismerte. Érzékennyé váltak a természet védelmére, a tudatos erdőgazdálkodásra és a megújuló anyagok használatára.

“A Soproni Egyetem az egyetlen hazai egyetem, amely teljes komplexitásában nyújt felsőoktatási kínálatot a klímaváltozás valamennyi kihívására” – emelték ki.

Kitértek arra, hogy egyre több jelentkezőt vonz az intézmény kreatívipari kínálata is. A megújult Kreatívipari Intézet egyszerre kínál megoldásokat a digitális világ, a faépítészet és a természetes anyagokra építkező formatervezés területén. Kedvelt a tervező grafikus szak, valamint az országban egyedülálló, faépítészetre orientálódó építészképzés – áll a közleményben.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés