Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Nemzetközi üzleti delegáció látogatása a Medifood Hungary Kft-nél

2024. június 28-án a ChinaChem Hungary és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével a Cheung Kong Graduate School of Business (CKGSB) közel 20 hallgatója látogatott el a klinikai tápszer előállításban innovatív kis- és középvállalkozáshoz a Medifood Hungary Kft-hez, ahol a résztvevők betekintést nyerhettek, hogy Magyarországon hogyan épül fel egy sikeres KKV.

Forrás: Medifood Hungary Kft.

A Cheung Kong Graduate School of Business (CKGSB) célja, hogy olyan üzleti vezetőket neveljen, akiknek globális jövőképe, humanista szelleme, erős társadalmi felelősségtudata és innovatív gondolkodásmódja van.

A Kínából érkező delegációnak a Medifood Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Cseh Gellért György és munkatársai mutatták be a cég fejlődésének mérföldköveit, a klinikai tápszerek fejlesztésének, gyártásának és értékesítésének lépéseit.

A Medifood Hungary Kft. kiemelkedő minőségű és kutatáson alapuló termékei már számos országban elérhetők. A vállalat portfóliója jelenleg 9 állapot-specifikus terméket tartalmaz, mely segít a betegség kapcsán kialakult alultápláltság ellátásában. A Medifood Hungary Kft. elkötelezett az innováció és a fejlesztés iránt, és számos elismerést is kapott a területen.

A termékek kóstolására is lehetőség volt, ami nagyon fontos egy betegségben szenvedő ember számára, hiszen az amúgy is mind fizikailag mind lelkileg próbára tévő élethelyzetben legalább az étkezéshez kapcsolódó ízélmény legyen pozitív és élvezetet okozó. A termékfejlesztés során nemcsak az összetételre, hanem a termékek finom ízére is nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztők.

A cég különlegessége abban rejlik, hogy nem általános klinikai tápszereket fejlesztenek, hanem szakirodalmi adatok alapján, orvosi és táplálkozástudományi szempontokat figyelembe véve, az adott betegségre fókuszált termékösszetevők alapján határozzák meg a klinikai tápszereik összetevőit (makro- és mikrotápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok stb.) és azok mennyiségét, majd a fejlesztett terméket klinikai vizsgálatnak vetik alá, ezzel is bizonyítva hatékonyságát.

Az íz mellett figyelembe veszik az adott összetevők egymáshoz viszonyított technológiai tulajdonságait is. A fejlesztett termék tesztelése kis mennyiség gyártására alkalmas saját pilot gyártósoron történik, ami kis alapanyag-felhasználást és alacsony energiabefektetést eredményez. Ez nagyban hozzájárul az alapanyagpazarlás és energiapazarlás csökkentéséhez, ezáltal számos fenntarthatósági szempontot is figyelembe véve. A méretnövelés és nagy kapacitású gyártás csak abban az esetben történik, ha a pilot rendszerben a termék tökéletesen viselkedik.

A delegáció az előadásokat nagy érdeklődéssel hallgatta és aktívan részt vett a kérdésfeltevésben is. A résztvevők élményekkel és ízekkel gazdagon távozhattak az eseményről.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés