Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Nemzetközi elismerés, a Zichy Birtok furmintja bronzérmes lett!

Zichy Anna ismét elismerést szerzett a borászat világában, folytatva a gróf Zichy család történelmi örökségének új irányát a 21. században.

Forrás: Királyvölgyi Noémi / Zichy-Birtok

Zichy Anna 2023-ban pezsgőjével aranyérmet nyert a Winelovers Wine Awards-on, most pedig első furmint borával bronzérmet szerzett ugyanazon a rangos nemzetközi versenyen. Ez az újabb siker tovább erősíti az arisztokrata Zichy név pozícióját a hazai és a nemzetközi borászközösségben is.

A furmint Magyarország egyik legjelentősebb szőlőfajtája. A furmint borok karakterét leginkább a magas savtartalom, a gazdag ásványosság, valamint az elegáns, komplex ízvilág jellemzi. A szőlőfajta rendkívüli alkalmazkodóképessége lehetővé teszi, hogy különböző stílusú borok készüljenek belőle, a friss és könnyed, gyümölcsös ízű boroktól a testesebb, hosszabb érlelésre alkalmas borokig. A furmint szőlőből készült borok illatában gyakran fedezhetünk fel zöld almát, körtét, citrusféléket, valamint mézes jegyeket, míg ízükben a friss gyümölcsösség mellett egyedi, ásványos karakter is megjelenik.

Forrás: Királyvölgyi Noémi / Zichy-Birtok

Zichy Anna így nyilatkozott: „A Tokaji Borvidék legszebb dűlőiben található, 30 hektáros szőlőbirtokunk egy valódi családi vállalkozás. A pezsgőkészítést férjemmel, gróf Zichy Aladárral kezdtük 2019-ben. A pezsgő része a családunk mindennapjainak, nem csak a munkánk miatt, hanem mert magunk is szeretjük. Az elegancia és a könnyedség keveredése, amit termékeink hordoznak, életünk része, és nem csak én vagyok így ezzel, hanem fiaim is, akik egyben üzlettársaim. Célunk, hogy elérjük azokat az embereket, akik keresik a minőséget és a különleges élményeket, legyen szó mindennapokról vagy ünnepi pillanatokról.”

Zichy Anna missziója, hogy a Zichy nevet a magyar borászatban és a nemzetközi színtéren is még erőteljesebben képviselje. A bronzéremmel jutalmazott furmint bor egy újabb lépés afelé, hogy a Zichy név meghatározó márkájává váljon, itthon és világszerte egyaránt.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés