Hírek

Nemzet Gazdásza Címek átadása a Parlamentben

Az AGROTREND Csoport 2023-ban létrehozta a Nemzet Gazdásza Címet, melynek fővédnökei Jakab István, az Országgyűlés Alelnöke, a Magosz Elnöke, Dr. Nagy István, Agrárminiszter, Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Elnöke.

A Nemzet Gazdásza a Magyar Nemzet olyan erkölcsileg feddhetetlen gazdálkodó szakembere, aki gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével, munkáltatói viselkedésével, technológiai színvonalával, innovációival, társadalmi szerepvállalásával a Nemzet számára maradandót alkotott. Gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével, üzleti viselkedésével gazdatársai és a Nemzet előtt példaként áll.

Az agrártársadalom jeles szervezeteinek vezetőivel a fővédnökök és az AGROTREND Csoport kiválasztottak három Nemzet Gazdászát. A Nemzet Gazdászai 21-en lehetnek, melyből 6 fő határon túli magyar gazdálkodó (az elcsatolt országrészekből 1-1 gazda). 2023-ban hárman vehették ezt a kitüntető címet.

Nyakas András, Juhász István és Bárány László a Nemzed Gazdásza Cím birtokosai. Fotók: Jaksity Iván

Nemzet Gazdásza Címet ezentúl Bárány László, Juhász István és Nyakas András viselheti

Bárány László, agrármérnök, a hazai baromfitenyésztésben nyújtott kimagasló eredményeiért, különös tekintettel a baromfitenyésztés hazai és regionális komplett körforgásos rendszerének kialakításában játszott szerepéért, a családi gazdaság felépítéséért, a nemzetközi piacokon elért kimagasló sikereiért, melyekkel Hazánk és a hazai mezőgazdaság jó hírét vitte, valamint a Magyar agrárnagyipar egyik oszlopa, a Master Good cégcsoport kialakításáért, és nem utolsó sorban az agrártársadalomban is jelentősnek számító társadalmi szerepvállalásért kapta a címet. Bárány László a hazai és nemzetközi agrártársadalom ismert és elismert szereplője, méltó példaképe!

Nyakas András, gazdálkodó, az agrártársadalomban is jelentősnek számító társadalmi szerepvállalásért, a nagyüzemi szarvasmarha-tartásban elért kimagasló eredményeiért, gazdaságának példaértékű családi gazdasággá alakításáért, Nemzetünk hagyományainak őrzéséért és bemutatásáért, Hajdúnánás város életében vállalt aktív szerepéért kapta a címet. Nyakas András gazdásztársadalmunk ismert és elismert szereplője, méltó példaképe!

Juhász István, agrármérnök, az agrártársadalomban is jelentősnek számító társadalmi szerepvállalásért, a szántóföldi növénytermesztésben elért kimagasló eredményeiért, gazdaságának példaértékű családi gazdasággá alakításáért, Nemzetünk hagyományainak határokon túli őrzéséért és bemutatásáért, anyanyelvünk diaszpórában való megőrzéséért, a felvidéki Hanva település életében vállalt aktív szerepéért kapta a címet. Juhász István a külhoni és hazai gazdásztársadalom ismert és elismert szereplője, méltó példakép határon innen és túl!

A címeket a Parlament vadásztermében ünnepélyes keretek közt adták át december 8-án, ahol megjelent többek közt Bodrogi Gyula, a Nemzet színésze is.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés