Hírek

Mi a jó komposzt titka?

Újabb kedd, újabb kertészeti beszélgetés a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Közösségi Házban. Az október 10-ei délután 5 órai kezdésű programon két témában is információkhoz juthatnak az érdeklődők.

Október második keddjének középpontjában az árnyékos kert növényei, valamint a komposzt készítés áll.

Forrás: pxhere.com

Azok számára, akik még kezdők a kertészkedésbe, fejtörést szokott okozni, hogy a kert árnyékosabb részeibe milyen növényeket ültessenek. Ezzel kapcsolatban is információkhoz juthatnak a beszélgetés résztvevői, valamint a komposzt készítés csínját-bínját is megismerhetik. Válaszok kaphatók a következő kérdésekre: Mit nevezünk komposztálásnak? Milyen anyagokból készülhet a komposzt? Mi ne legyen a komposztban? Hogyan komposztáljunk.

Utóbbi téma azért képezi részét a beszélgetésnek, mert október 10-én van a komposztálás napja, amely 2011-ben egy civil kezdeményezésként látott napvilágot. Ennek a jeles napnak a célja, hogy a HUMUSZ Szövetség felhívja a figyelmet a komposztálás, mint természetes hulladék újrahasznosítási módszerre Magyarországon is.

Ebben a két témában Buzás László nyugdíjas kertészmérnök tart előadást, amelyet követően pedig tanácsokat is kérhetünk a szakértőtől, aki készségesen segít mindenkinek.

agrotrend.hu / bama.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés