Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Megkezdődött az őzek násza

Ez a párzási időszak augusztus közepéig tart, és az állatok ilyenkor figyelmetlenné válnak, szinte megfeledkeznek a külvilágról.

A megemelkedett vadgázolások miatt, valamint a továbbiak elkerülése érdekében mellékelünk egy térképet, melyen a különösen érintett útszakaszok vannak bejelölve. Különösen figyeljünk a Veszprémet elkerülő főútvonalakon és a környező erdős területeken.

Forrás: pxhere.com

Tippek a biztonságos közlekedéshez

  1. Figyelmeztető táblák: Mindig figyeljük a vadveszélyre figyelmeztető táblákat, csökkentsük a sebességet, és tartsunk nagyobb követési távolságot ezeken a szakaszokon.
  2. Éberség éjszaka: A vadak főként hajnalban és alkonyatkor aktívak, ezért ezekben az időszakokban különösen legyünk éberek.
  3. Vészfékezés: Ha vadat látunk az úton, azonnal lassítsunk és készüljünk fel a vészfékezésre. Fontos, hogy a hirtelen kormánymozdulatokat kerüljük, mert ezek balesetet okozhatnak. Vad megjelenésekor a távolsági fényszórót le kell kapcsolni, mert elvakíthatja az állatot. Ilyenkor hangjelzés használata javasolt.
  4. Biztonsági öv: Mindig használjuk a biztonsági övet, ami súlyos sérülések elkerülésében segíthet egy esetleges ütközésnél.
  5. Gázolás esetén: A vad az állam tulajdona. Ha vadat gázolt el, azonnal hívnia kell a rendőrséget, akik értesítik a vadásztársaságot.

agrotrend.hu / veol.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés