Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Még mindig szökésben van Ferdinánd, az állattenyésztési kiállításról meglépő bika

A Ferdinánd nevű 650 kilogrammos fiatal Angus fajta tenyészbika idén szerepelt volna először kiállításon, de nem vett részt az eseményen, még a program kezdete előtt átugrotta a karámja oldalát és megszökött a rendezvényről.

Forrás: Mihalecz András

A Kaposvári állattenyésztési napokról pénteken meglépő hatalmas állatot a Dombóvári úton látták többen és a Kaposvári Villamossági Gyár környékén is felbukkant a helyi hírportál egyik olvasója szerint.

„Amikor megérkeztünk a kiállításra, betereltük Ferdinándot egy karámba, viszont annak olyan alacsony volt az oldala, hogy a bika átugrotta. A Kaposvári Villamossági Gyár mögötti erdőbe szökött el. Éjjellátóval, drónnal is kerestük a 650 kilogrammos állatot. Onnét viszont elment már, legutóbb a Dombóvári úton látták többen is.

Ferdinánd egy nyugodt bika, nem vad a természete, de nem szabad zaklatni.

Ha engem meglát majd, akkor könnyebben be tudjuk fogni” – mondta el a Sonline érdeklődésére Mihalecz András a tenyészbika tulajdonosa, aki abban bízik, hogy Ferdinánd megnyugszik majd, és magától előjön, ha véget ér a rendezvény miatti felhajtás.

„Ha megnyugszik majd kicsit, illetve a rendezvény körüli felhajtás is megszűnik várhatóan magától előjön majd. Amennyiben nem így lesz, akkor már nyugodt körülmények között tudjuk tovább keresni. Addig is kivárjuk, hogy megmutassa magát” – magyarázta Mihalecz András.

agrotrend.hu / Hirado.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés