Hírek

MÁV: további járatokkal bővült a „grafikus” helyfoglalási rendszer

További járatokkal bővült a „grafikus” helyfoglalási rendszer, amivel kocsiábrán megjelölve lehet ülőhelyet választani – közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a MÁV-START idén májusban tette elérhetővé az úgynevezett grafikus helyfoglalási rendszerét, amely a vasúti kocsik ülőhely-elrendezését mutató sematikus ábrák segítségével teszi lehetővé az utasok számára a megfelelő ülőhely kiválasztását és lefoglalását az ELVIRA menetrendi tervező és jegyváltási felületen.

Forrás: MÁV facebook-oldala

Kezdetben kizárólag csak balatoni InterCity-k és expresszvonatok, valamint a Győrön át közlekedő soproni és szombathelyi IC vonatok esetében volt igénybe vehető a szolgáltatás.

Mostanra már az összes belföldi InterCity és expresszvonat, valamint a nemzetközi InterCity-k, EuroCity-k és EuroNight járatok jelentős többsége bekerült a grafikus helyfoglalási rendszerbe – jelezték. Ez azt jelenti, hogy mozi vagy színházi ülésrendben való szék kiválasztásának egyszerűségével lehet ülőhelyet foglalni az adott vonatra – áll a közleményben.

A részletes közlemény a MÁV honlapján itt olvasható.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés