Hírek

Kiemelkedő szakmai munka az élelmiszerlánc biztonságáért

A Debreceni Állategészségügyi Intézet tevékenysége egy fontos mérföldkő a hazai állatorvosi diagnosztika és kutatás területén – jelentett ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára az Intézet alapításának 75. évfordulója alkalmából rendezett eseményen, kedden, Debrecenben.

Az államtitkár ismertette, az elmúlt 75 év során a laboratóriumi technológiák és módszerek folyamatos fejlődése révén a vizsgálatok még pontosabbá és informatívabbá váltak. Ez a haladás lehetővé tette a szakemberek számára, hogy még hatékonyabban végezzék munkájukat, és az állategészségügy területén naprakészen reagáljanak az újabb és újabb kihívásokra. Hozzátette, az antibiotikum-rezisztencia és más aktuális egészségügyi kérdések folyamatosan új kihívások elé állítják a szakembereket, de meggyőződésünk, hogy az összetett laboratóriumi hálózatunk és a kiválóan képzett szakembereink révén ezekre a kihívásokra is sikeresen tudunk válaszolni.

Foró: Vermes Tibor

Dr. Nobilis Márton felhívta a figyelmet arra, hogy az élelmiszerbiztonság és az állategészségügy szorosan összefonódik, így az állategészségügyi laboratóriumokban végzett tevékenység kulcsfontosságú. A Debreceni Állategészségügyi Intézetben folyó kiemelkedő munka nélkülözhetetlen a fogyasztók egészségének védelme és az élelmiszerlánc biztonsága szempontjából is.  Az Intézet munkatársainak elhivatottsága, szakmai tudása és kitartása elismerésre méltó. Büszkék vagyunk minden egyes intézményi tagra, akik nap mint nap az állatok és az emberek egészségéért dolgoznak – zárta köszöntőjét az államtitkár.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés