Hírek

Kezdetét vette a ragadozóhal-fogási tilalom

Március 1-jétől kezdetét vette az általános ragadozóhal-fogási tilalom a Balatonon és vízrendszerén, április 1-jétől pedig életbe lép az úgynevezett „csónakos tilalom” is.

A tavasz beköszöntével országszerte életbe lépett a balin, a süllő, a kősüllő és a sügér fajlagos fogási tilalma a Balatonnál, a csukáé pedig már február 1. óta tart – írja a balatonihal.hu. Nemcsak megtartani tilos ezeket a halfajokat, hanem rájuk horgászni is.

Március 1. és április 30. között csalihalat, halszeletet, műcsalit bármely horgászhelyen (parton, stégen, vízi járművön, vízben állva stb.) tartani, azzal horgászni, továbbá süllőt, balint, csukát, kősüllőt és sügért megtartani tilos – áll a szabályzatban.

Forrás: pexels.com

Április 1-jétől életbe lép az úgynevezett „csónakos tilalom”. Eszerint a pontosan meghatározott parti sávban szabad csak vízi járműből horgászni, és onnan is csak nappal, illetve csak békés halakra. A négy, úgynevezett kíméleti területen pedig kizárólag partról szabad horgászni.

„Akinek a kikötője ezen kíméleti területeken belül helyezkedik el és úgy dönt, hogy áprilisban mégis csónakkal indulna horgászni, kérjük hogy a lehető legrövidebb úton hajózva, a felszerelését összecsomagolt állapotban tartva érje el a legközelebbi, még engedélyezett térséget ahol már szabad horgásznia, illetőleg a visszafelé úton is hasonlóképpen törekedjen a félreértések elkerülésére” – írja a szakportál.

Mivel április utolsó napja idén hétköznapra esik, a süllő, a balin, a sügér és a csuka tilalma is április 30-án éjfélig tart, tehát a „ragadozós szezon” május 1-jén veszi kezdetét.

agrotrend.hu / infostart.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés