Hírek

Kerek évfordulóhoz érkezett Az Év Agrárembere kitüntető díj

Tíz éve adták át először az Év Agrárembere díjakat, azóta ismerik el minden évben a gazdatársadalom kiválóságait több kategóriában is. A magánkezdeményezés ötletgazdája és életre hívója Mátrai Zoltán, az Agrotrend Csoport vezetője. A 2023-es kategória győztesek neve már ismert, február elsejéig a közönség is szavazhat rájuk. A közönségdíj győztese az a személy lesz, akire a legtöbben szavaztak.

Mátrai Zoltán a kezdetekre úgy emlékezik vissza, hogy tízből kilencen azt mondták neki, ez nem fog működni, mert nem lesznek jelöltek, támogatók. Amikor kiderült, hogy egyik sem igaz, sőt jöttek az első sikerek, a nyilvánosság előtt nem lehetett letagadni a létezését, utána már megváltozott a hozzáállás, a hangnem és sokan sajnálták, hogy nem nekik jutott az eszükbe az ötlet.

Forrás: agrotrend.hu

-Sok akadályba ütköztünk, de végül eljutottunk a tizedik jelöltállításig. Büszke vagyok rá, hogy mintegy száz győztest állítottunk ki az országnak, olyan embereket mutattunk be a nyilvánosság előtt, akik szorgalmasak, a környezetükben ismertek, de nem volt országos hírnevük -foglalta össze Mátrai Zoltán.

2014-ben még csak hét kategória volt. A díj kiírásának az volt a lényege, hogy a mezőgazdaság különböző ágazatait állítják össze, de közben kiderült, hogy vannak fiatal gazdák is, ezért adódott a lehetőség, hogy legyen A jövő agrárszakembere kategória is, tehát meg kellene szólítani a fiatalokat. Nehéz ugyanis összehasonlítani egy évtizedek óta gazdálkodó teljesítményét egy fiataléval – ezért születtek külön-külön kategóriák. A legújabb kategória az erdőgazdálkodó, ugyanis az erdészet is része az agráriumnak. Így idén már 11 kategóriával indult a sorozat.

Mátrai Zoltán nevéhez fűződik még a Magyarország Legszebb Birtoka és a tavaly év végén először átadott, a Nemzet Gazdásza díj. És itt a következő: az Agrármarketing díj, melyet első alkalommal hirdettek meg.

Urkom Katalin, az Agrotrend Csoport marketing vezetője a kezdetekről azt nyilatkozta, hogy az agrárvilág is tele van olyan tehetséges szereplőkkel, akik képesek újat mutatni, újítani és kreatívan gondolkodni.

Forrás: agrotrend.hu

-Ezzel a díjjal évente elismerjük és jutalmazzuk azokat a termékeket, amelyek kiemelkednek az egyedülállóságukkal és a látványosságukkal. Az agrárium különböző területeiről érkeztek pályázatok, így nagyobb és kisebb cégek, kézműves termékeket készítők is jelentkeztek erre a díjra. Könnyebb helyzetben vannak ez utóbbiak, hiszen több pályázat is segíti a gazdákat abban, hogy megerősödjenek és piacra kerülhessenek -összegezte Urkom Katalin.

A pályázatok már beérkeztek, véget ért a személyes zsűrizés és csatlakozott a díjhoz a Magyar Marketing Szövetség, az Agrármarketing Centrum, valamint a Vállalkozók Országos Szövetsége. Velük együtt elemezték ezeket a pályázatokat. A díj kihirdetésére február 9.-én kerül sor az Év Agrárembere gálaest keretében. Ezzel azonban nincs vége a folyamatnak, mert utána a szervezők nekilátnak a Magyarország Legszebb Birtoka nyolcadik kiírásának a szervezéséhez, amelyhez várják a jelentkezőket.

agrotrend.hu / novenyvedoszer.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés