Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Kerek évfordulóhoz érkezett Az Év Agrárembere kitüntető díj

Tíz éve adták át először az Év Agrárembere díjakat, azóta ismerik el minden évben a gazdatársadalom kiválóságait több kategóriában is. A magánkezdeményezés ötletgazdája és életre hívója Mátrai Zoltán, az Agrotrend Csoport vezetője. A 2023-es kategória győztesek neve már ismert, február elsejéig a közönség is szavazhat rájuk. A közönségdíj győztese az a személy lesz, akire a legtöbben szavaztak.

Mátrai Zoltán a kezdetekre úgy emlékezik vissza, hogy tízből kilencen azt mondták neki, ez nem fog működni, mert nem lesznek jelöltek, támogatók. Amikor kiderült, hogy egyik sem igaz, sőt jöttek az első sikerek, a nyilvánosság előtt nem lehetett letagadni a létezését, utána már megváltozott a hozzáállás, a hangnem és sokan sajnálták, hogy nem nekik jutott az eszükbe az ötlet.

Forrás: agrotrend.hu

-Sok akadályba ütköztünk, de végül eljutottunk a tizedik jelöltállításig. Büszke vagyok rá, hogy mintegy száz győztest állítottunk ki az országnak, olyan embereket mutattunk be a nyilvánosság előtt, akik szorgalmasak, a környezetükben ismertek, de nem volt országos hírnevük -foglalta össze Mátrai Zoltán.

2014-ben még csak hét kategória volt. A díj kiírásának az volt a lényege, hogy a mezőgazdaság különböző ágazatait állítják össze, de közben kiderült, hogy vannak fiatal gazdák is, ezért adódott a lehetőség, hogy legyen A jövő agrárszakembere kategória is, tehát meg kellene szólítani a fiatalokat. Nehéz ugyanis összehasonlítani egy évtizedek óta gazdálkodó teljesítményét egy fiataléval – ezért születtek külön-külön kategóriák. A legújabb kategória az erdőgazdálkodó, ugyanis az erdészet is része az agráriumnak. Így idén már 11 kategóriával indult a sorozat.

Mátrai Zoltán nevéhez fűződik még a Magyarország Legszebb Birtoka és a tavaly év végén először átadott, a Nemzet Gazdásza díj. És itt a következő: az Agrármarketing díj, melyet első alkalommal hirdettek meg.

Urkom Katalin, az Agrotrend Csoport marketing vezetője a kezdetekről azt nyilatkozta, hogy az agrárvilág is tele van olyan tehetséges szereplőkkel, akik képesek újat mutatni, újítani és kreatívan gondolkodni.

Forrás: agrotrend.hu

-Ezzel a díjjal évente elismerjük és jutalmazzuk azokat a termékeket, amelyek kiemelkednek az egyedülállóságukkal és a látványosságukkal. Az agrárium különböző területeiről érkeztek pályázatok, így nagyobb és kisebb cégek, kézműves termékeket készítők is jelentkeztek erre a díjra. Könnyebb helyzetben vannak ez utóbbiak, hiszen több pályázat is segíti a gazdákat abban, hogy megerősödjenek és piacra kerülhessenek -összegezte Urkom Katalin.

A pályázatok már beérkeztek, véget ért a személyes zsűrizés és csatlakozott a díjhoz a Magyar Marketing Szövetség, az Agrármarketing Centrum, valamint a Vállalkozók Országos Szövetsége. Velük együtt elemezték ezeket a pályázatokat. A díj kihirdetésére február 9.-én kerül sor az Év Agrárembere gálaest keretében. Ezzel azonban nincs vége a folyamatnak, mert utána a szervezők nekilátnak a Magyarország Legszebb Birtoka nyolcadik kiírásának a szervezéséhez, amelyhez várják a jelentkezőket.

agrotrend.hu / novenyvedoszer.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'koikaam_mlb_menu' not found or invalid function name in /home/agrotre/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'koikaam_mlb_menu' not found or invalid function name in /home/agrotre/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324