Hírek

Karácsonyi emlékek az elmúlt 100 évből

Üvegdíszek, konzum szaloncukor, gyertyák, de műfenyőt és égősort nem sokat találunk. Ilyenek voltak a karácsonyok az elmúlt 100 évben – írta Hajas Gyula Bence a greendex.hu-n.

A legszebb ajándék az a pillanat, amely emlékké válik, így minden karácsony önmagában is egy ajándék. A digitális fényképezőgépek 2000-es évekbeli elterjedésével elkezdtük halomszámra lövöldözni a képeket, melyek jó esetben a családi számítógépekre kerültek, rosszabb esetben kallódó pendrive-okra, CD-kre, amelyek nem őrzik meg örökre az adatokat.

Személyes emlékem, amikor bő 10 évvel ezelőtt 70 éves nagypapám karácsonykor megmutogatta az összes családi fényképet, amelyek emberöltőkről tanúskodnak. Bőven az okostelefonok és a digitális fényképezőgépek korszakában rádöbbentem, hogy nekem sok képem, így emlékem is elveszett, vagy pedig rendszerezetlen mappákban hever a számítógépen. Ezután elkezdtem tudatosan előhívatni a képeimet, így testet öltöttek az emlékek.

Jöjjön most egy 100 év karácsonyát felvillantó gyűjtés a Fortepanról, idősebb olvasóinkat biztos elragadják a boldog emlékek egy-egy fotó kapcsán, de a fiatalabbak is bátran nosztalgiázzanak kicsit!

(A karácsonyi válogatás itt nézhető meg.)

agrotrend.hu / Greendex, Hajas Gyula Bence

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés