Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Izgalmas túrák, természetismereti táborok a nemzeti parkban

Július 6-án, szombaton délután 16.30 órától „Szalakóták a cserebökényi pusztán” címmel szakvezetéses túrára várjuk a természetbarátokat.

A találkozó helyszíne: Cserebökény, buszmegálló. A résztvevők megismerkedhetnek az alföldi puszták színpompás madarával, a szalakótával. Az ilyenkor nagy létszámban kirepülő fiatal madarak csodás kavalkádja kiváló fényképezési lehetőséget nyújt. A túrán való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges Őze Péter természetvédelmi területfelügyelőnél az alábbi telefonszámon: +36 30 425 4300. A túra hossza: 6-7 km, a részvételi díj felnőtteknek 1.500,- Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.000,- Ft/fő.

Forrás: pxhere.com

Július 15-19. között rendezzük meg az „Állatparki Kalandozoo” elnevezésű, természetismereti napközis tábort 8-12 éves gyermekek részére Szarvason, a Körösvölgyi Állatparkban. A foglalkozások naponta 7.45-től 16.30-ig tartanak. A programok között szerepel többek között tanösvénytúra, állatparki séta ismertetővel és látványetetéssel, kerékpártúra, ügyességi sorverseny, kézműves foglalkozás, gyógynövényismeret, kenutúra, természetismereti foglalkozás és sok-sok játék! A résztvevők betekintést nyernek az állatpark mindennapjaiba, a nemzeti park élővilágába, a nemzeti park igazgatóság feladataiba és működésébe. A gyerekek a tábor végén játékos csapatmunka keretében adnak majd számot az itt megszerzett új ismereteikről, tudásukról. Részvételi díj: 28.000 Ft/fő. Információ, jelentkezés: Tóth-Gyenes Nóra ökoturisztikai és környezeti – nevelési ügyintézőnél (+36-30-226-2219).

Július 20-án, 17.00 -21.00 óra között alkonyati túrát tartunk a Begécsi-halastavak környékén. A találkozó helyszíne: Biharugra, Bihari Madárvárta. A mintegy 6 km-es esti séta során a meleg nyári nappalok után az alkonyati enyhébb időben élénkülő madármozgásnak leszünk tanúi. A csapatokba verődött nyári ludak a már repülős fiatalokkal együtt érkeznek a tavakra. Gémek, kócsagok, kis kárókatonák táplálkoznak a sekély vizeken, miközben tőkés récék, barátrécék, cigányrécék, búbos vöcskök fiókás családjaiban gyönyörködünk. A gát menti nádasokban barkóscinegék népes kolóniái kutatnak táplálék után. Részvételi díj felnőtteknek 1.500,- Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 1.000,- Ft/fő. Információ, jelentkezés: Járvás Katalin területi felügyelőnél az alábbi telefonszámon+36 30 108 7201.

agrotrend.hu / Körös-Maros Nemzeti Park

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés