Hírek

Ismét az Erste elemzői voltak a legpontosabbak

Az Erste szakértői vitték el az első helyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Thomson Reuters előrejelzői versenyén. A bank elemzői adták a legpontosabb előrejelzést a magyar gazdaság mutatóinak alakulásáról 2023-ban.

forrás: pixabay

Az Erste elemzői nyerték el az első helyet az MNB és a Thomson Reuters által meghirdetett előrejelzői versenyen. A megmérettetésen a szakértők a főbb gazdasági mutatók (GDP, infláció, folyó fizetési mérleg, költségvetési hiány) év végi, illetve éves átlagos értékére adnak előrejelzést minden hónapban. A versenyt az nyeri, akinek a prognózisai az év egészét tekintve a legközelebb álltak az adott tényértékhez – vagyis a legkevesebbet hibázott.

Ez az egyik legrangosabb hazai elemzői verseny, amelyen lényegében az összes nagyobb kereskedelmi bank és kutatóintézet szakemberei részt vesznek. A megmérettetés évtizedes története során az Erste elemzői többször is álltak már a dobogó valamelyik fokán, tavaly például a harmadik helyen végeztek.

Idén ez már a második rangos elismerés, amelyet az Erste szakértői zsebeltek be. A bank elemzői nyerték el Magyarországon az LSEG StarMine díját a Legpontosabb Előrejelzésekért a Reuters Elemzői Konszenzusban. Ezen a versenyen az Erste elemzői a 2018-ban és 2019-ben elért második helyezések után 2021-ben nyerték el először az első díjat, majd 2022-ben újra a második helyet szerezték meg a magyar makrogazdasági előrejelzésekben.

Az Erste elemzői:

Nyeste Orsolya, az Erste vezető makrogazdasági elemzője 2004 óta dolgozik a pénzintézetnél, számos banki terület munkáját segíti makrogazdasági és bankpiaci előrejelzések készítésével, emellett az Erste Csoport elemzési tevékenységét is támogatja a magyar gazdasághoz, illetve a forint- és kötvénypiachoz kapcsolódó elemzésekkel.

Nagy János közel hét éve dolgozik makrogazdasági elemzőként. Korábban a GVI-nél, később a Pénzügyminisztériumban szerzett tapasztalatot, majd 2021-ben csatlakozott az Erste csapatához. Elsősorban a reálgazdasági folyamatok elemzésére, és havi, valamint negyedéves mutatók előrejelzésére fókuszál, jól kiegészítve Nyeste Orsolya pénzügyi és monetáris kvalitásait.

 

Agrotrend.hu/ Erste

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés