Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Hírlevél

III. helyezést értek el a DE-MÉK hallgatói Kaposvárott

A KÁN EGYETEMI NAPOK keretében került megrendezésre a felsőoktatási intézmények gazdászversenye, melyen a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar csapata nagy küzdelemben III. helyezést ért el.

Forrás: Debreceni Egyetem

A versenyen nyolc csapat indult, érkeztek diákok Debrecenből, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem budai, keszthelyi, gödöllői, kaposvári és szarvasi campusáról, a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karáról, valamint a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karáról.

A Debreceni Egyetem MÉK csapatát Czinege Szonja lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki BSc szakos hallgató, valamint Csanádi Zádor és Lajter József Zsolt osztatlan agrármérnök szakos hallgatók képviselték.

Az agrárkar versenyzőit Prof. Dr. Stündl László egyetemi tanár, dékán is elkísérte a rangos megmérettetésre.

A verseny napján 2024. szeptember 27-én délelőtt a fedeles lovardában a csapatoknak gyakorlati szakmai és ügyességi feladatokban kellett helytállniuk, úgymint traktoros ügyességi verseny, tejminősítés illetve magyar tarka szarvasmarha showbírálat.

A megmérettetés délutánján a versenyzők elméleti felkészültségüket, sokrétű tudásukat mutathatták meg egy 100 kérdéses szakmai teszt kitöltésével. Az elméleti feladatok megoldásában is a debreceni hallgatók kitűnően jeleskedtek.

Az agrárkar versenyzőinek felkészítésében a Debreceni Egyetem MÉK több oktatója részt vett. A csapat összeállítását és menedzselését Dr. Oláh János tudományos főmunkatárs végezte.

Szívből gratulálunk!

agrotrend.hu / Debreceni Egyetem

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés