Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Hiánypótló felhívás érkezett gazdálodóknak felmérésben való részvételre

Hiánypótló agrárgazdasági kutatást indít az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával. A kutatás célja az ökológiai gazdálkodás gazdaságossági vonatkozásainak jobb megismerése.

forrás: pxhere

Az ökológiai gazdálkodás, mint fenntartható termelési rendszer ágazatonkénti átlagos jövedelmezőségéről kevés reprezentatív kutatási adat áll rendelkezésre. Ezek az adatok nemcsak az új belépők számára fontosak a döntéshozatalban, hanem támogatáspolitikai szempontból is elengedhetetlenek.

A kutatás keretében üzemi szintű költség- és bevétel adatok segítségével számítjuk ki az adott ökológiai ágazat (pl. őszi búza-, kukorica-, szőlő-termesztés) átlagos jövedelmezőségét. A kutatásban részt vevő gazdaságok a visszakapott egyedi kimutatás alapján értékelhetik saját teljesítményüket, felismerhetik erősségeiket és a fejlesztendő területeket.

A kutatás a KSH szakértői segítségével kialakított reprezentatív mintán alapul. Kérjük, hogy ha levélben vagy elektronikusan megkeresést kap az ÖMKi-től, vegyen részt a felmérésben! Az adatgyűjtést úgy alakítottuk ki, hogy minél kisebb terhet jelentsen az adatszolgáltató gazdaságok számára.

 

Agrotrend.hu/ mnvh

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés