Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Helyi ízek és színes programok várják a látogatókat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye kiemelkedő eseménye, a PanyolaFeszt már 2024. augusztus 1-től indul, ahol kiváló helyi termékek és megannyi színes program varázsolja élvezetessé a több napos eseményt.

Forrás: pixabay.com

A „Nulladik” napon – augusztus 1-én, csütörtökön – az Uránia Nemzeti Filmszínház országjáró programja keretében, A Tölgy, az erdő szíve című ingyenes szabadtéri mozivetítéssel várja az érdeklődőket. Panyolán lesz a SVÉT – a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület – is, akik azon dolgoznak, hogy megtartva a magyar nemzeti értékeket népszerűsítsék a helyi termelőket, helyi termékeket és a vidéki vendéglátást. Az idei PanyolaFeszten a SVÉT tagjai közül A Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület mátészalkai üzletének helyi termékei mutatkoznak be, melyekből kóstolót is készítenek majd, ezzel is támogatva Szatmár-Bereg gasztronómiai különlegességeit, helyi termékeit. A településen élők igazi ízkavalkádot kínálnak majd Szatmár ízeiből.

Az eseményen több zenekar biztosítja majd a jó hangulatot és hogy a tánc se maradjon el, több néptánc- és hagyományőrző együttes is fellép.

Szombaton reggel az Év Kerékpárútja, a Beregi Kör tekerhető végig. A gyermekek sem maradnak program nélkül, mert lesz mese, színdarab, kézműves foglalkozás, élővilág-barát kerti játék és számos mesterségbemutató.

A PanyolaFeszt részletes programja  IDE KATTINTVA tekinthető meg.

agrotrend.hu / NAK / Szomi Edina

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés