Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Hatékony házi megoldás a poloskák ellen

poloskák – vagy más néven büdösbogarak – nem csupán visszataszítók, de ha lecsapjuk őket, iszonyatos bűzt is hagynak maguk után: nem véletlenül kapták ezt a nevet. Ahogy beköszönt az igazi, hűvösebb ősz, ezek a bosszantó kis rovarok rögtön elözönlik a házakat, lakásokat, téli rejtekhelyet keresve maguknak: további rossz hír az, hogy a legkisebb résen is képesek bejutni. 

Forrás: pixabay.com

Hogyan lehet elbánni a poloskákkal?

Aki találkozott már valaha poloskával, az tudja jól, hogy egyetlen dolgot nem szabad tenni velük: lecsapni vagy összenyomni őket, mert a bűzmirigyük külső inger hatására aktiválódik, és nagyon kellemetlen szagú váladékot lövell ki magából. A legjobb megoldás, ha a közelünkbe sem engedjük – erre, a tapasztalatok szerint egy, Bálint gazda által validált házi keverék a legalkalmasabb, amivel csak befújjuk a nyílászárókat és az erkélyt vagy teraszt, és máris kevésbé lesz kívánatos környezet a poloskáknak – írja a kerteszkedek.hu-ra hivatkozva a Mindmegette.

Így készül a poloskariasztó házi mix:

  1. Egy félliteres, szórófejes flakont töltsünk meg félig langyos vízzel.
  2. A vízbe tegyünk bele egy kávéskanál szódabikarbónát és fél kávéskanál ecetet.
  3. Alaposan rázzuk össze, és amint feloldódott a szódabikarbóna, már használhatjuk is!
  4. Fontos, hogy a mixünkkel alaposan spricceljük körbe az összes nyílászáró környékét, és a legbiztosabb eredmény érdekében az erkélyre is fújjunk belőle bőven! A tartós hatás érdekében 2-3 naponta ismételjük meg az akciót!

agrotrend.hu / metropol.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés