Hírek

Hárman kapták meg a Nemzet Gazdásza Címet

Akiknek tehetségből, állhatatosságból, kitartásból több jutott, azokra felelősségből és kötelességből is több hárul. Mindazok, akik saját és közvetlen környezetük boldogulásánál többre képesek, életútjuk példával szolgálhatnak valamennyiünknek – fogalmazott Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Nemzet Gazdásza kitüntető cím átadóünnepségén.

A Parlamentben tartott eseményen köszöntőbeszédében Feldman Zsolt arról szólt, hogy elhivatottság, elkötelezettség, innovációs képesség, generációkon átívelő tudás, a szakma iránti szenvedély és alázat jellemzi azokat a kiválasztott agrárszakembereket, akik elsőként viselhetik a Nemzet Gazdásza kitüntető címet. De mindez a képesség még nem elég, a környezete által megbecsült, példaképnek tekintett személyiséghez szükséges, hogy emberségben is kiemelkedjen környezetéből. A szakmai iránti alázat, tisztelet érezhető mindazok életútját ismerve, akik elsőként megkaphatják a Nemzet Gazdásza címet.

Fotó: Jaksity Iván

A Nemzet Gazdásza elismerést az Agrotrend Csoport alapította. Ezt a címet a magyar nemzet olyan erkölcsileg feddhetetlen gazdálkodó szakembere érdemli ki, aki gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével, munkáltatói viselkedésével, technológiai színvonalával, innovációival, társadalmi szerepvállalásával a Nemzet számára maradandót alkotott. Gazdálkodásával, mezőgazdasági tevékenységével, üzleti viselkedésével gazdatársai és a nemzet előtt példaként áll. A Nemzet Gazdászai összesen 21-en lehetnek, közülük hat személyt határon túli magyar gazdálkodók közül választják.

Fotó: Jaksity Iván

A 2023-as év három díjazottja: Bárány László, a Master Good Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Juhász István, a felvidéki Hanva településen működő Agrárius Kft. tulajdonosa és Nyakas András, a hajdúnánási Nyakas Farm tulajdonosa.

(Nyitókép: Jaksity Iván)

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés