Hírek

Galambkiállítás volt a Fejér vármegyei iskolában

140 mondain galambot tekinthettek meg a látogatók a mezőfalvai általános iskolában a hétvégén.

Immáron negyedik alkalommal tartottak mondain galambkiállítást Mezőfalván, ahol idén nagyjából 140 tenyésztő vett részt a galambjaival. Az első nap, azaz a pénteki az előkészületekről szólt, keretcet építettek, valamint berendezték a kiállítótermet, majd szombaton kezdődtek meg a bírálatok. A főbíráló Zsákovics István, a Mondain Tenyésztők Baráti Körének elnöke négy kollégája segítségével döntött arról, hogy melyek azok a galambok, amelyek a a leginkább hasonlítanak a standardhoz, azaz egy meghatározott fajtaleíráshoz és ideálrajzhoz. Mint Zsákovics Istvántól megtudtuk a galambokat 90 és 97 pont között értékelik, de tapasztalata szerint a maximális 97 pontot csak nagyon kevés galamb tudja elérni, 96-ot azonban már viszonylag sokan.

A tenyésztőkről elmondta, hogy az ország különböző pontjairól érkeztek, azonban közülük hatan mezőfalvaiak, ketten pedig fehérváriak voltak.

Ami pedig a vasárnapi napot illeti, ekkor a látogatók számára nyílt meg a kiállítás. Az elnök szerint a kedvezőtlen időjárás ugyan hatással volt a látogatói kedvre, de azért még így is voltak érdeklődők. Valamint a galambok mellett az érkezők olyan díjakat, érméket és egyéb tárgyakat tekinthettek meg, amelyeken valamilyen formában, de szerepeltek a galambok.

agrotrend.hu / feol.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés