Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Természet

Fogadj örökbe egy tanösvényt!

Ötletes kezdeményezéssel rukkolt elő a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, az állatkerteknél már jól bevált mintára örökbefogadási programot indít, csak itt nem állatokat, hanem tanösvényeket lehet örökbe fogadni.

Az örökbefogadási program célja, hogy a támogatási összeggel a tanösvények interaktív fejlesztését biztosítsák, cserébe az örökbefogadók személetformáló programokat, és belépési kedvezményeket kapnak.

Forrás: turistamagazin.hu

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) három vármegyére – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád – kiterjedő tanösvény-hálózattal rendelkezik, ezeket lehet örökbe fogadni, a lista itt található.

És hogy mi jár az örökbefogadóknak? A program keretében:

  • legalább egy csapatépítést is szolgáló karbantartási napot tartunk (/év), ahol a BNPI munkatársainak irányításával az örökbefogadott tanösvény karbantartási feladatai kerülnek ellátásra a nagyvállalat munkatársai által (pl. szemétszedés, cserjeirtás, táblatartó festés, stb)
  • két szakvezetett ismeretterjesztő túrát tartunk (/év) a vállalat munkavállalói számára (limitált létszámmal, maximum 40 fő/alkalom) az örökbefogadott tanösvényen és környékén, ahol szakvezető segítségével ismerhető meg a terület
  • a vállalat egy saját szervezésű programján előadással és/vagy természetismereti foglalkoztató kitelepüléssel veszünk részt (/év)
  • a munkavállalók számára a BNPI látogatóközpontjaiban kedvezményes belépőjegyek válthatók, a látogatóközpontok listája itt található
  • az örökbefogadás fennállásáig a szervezet automatikusan megkapja és használhatja „A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Aranyfokozatú Vállalati Önkéntes Partnere” címet.

Az örökbefogadással kapcsolatos további részleteket itt találtok.

agrotrend.hu / Turista Magazin

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés