Hírek

Természet

Feldman Zsolt: Az erdők és fák ügye mindannyiunkat érint

A 2002-ben elindított településfásítási program egyik célja, hogy ráébredjünk, a fák és az erdő a mi ügyünk is, magunk is képesek vagyunk hozzájárulni, hogy szebb környezetünk legyen – mondta Feldman Zsolt a Településfásítási program bakonyszombathelyi állomásán csütörtökön.

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára felidézte, hogy a programmal 1500 települést értek el és 46 ezer fát ültettek el 2,5 milliárd forint felhasználásával.

„A folyamatot az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja, a faanyagot a Kiskunsági Erdőgazdaság állítja elő, a telepített fajok kiválasztásában pedig a helyi erdészetek nyújtanak szakmai segítséget” – ismertette az államtitkár.

Forrás: pixabay.com

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a faültetési program iránt nagy az önkormányzatok érdeklődése. Megfigyelhető, hogy a megkapott egyedek mellé saját forrásból további csemetének vesznek, így megtöbbszöröződik az állami támogatás hatása.

Bakonyszombathelyen a programban második alkalommal ültetnek fákat, az első ütemben 20, most 15 fa gazdagítja a település zöldterületeit – ismertette Géringer Istvánné polgármester (független).

agrotrend.hu / Magyarország Kormánya

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés