Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Elismeréssel tartozunk a magyar agráriumban dolgozókért

A magyar szabadság, a nemzeti szuverenitás minden időben közös ügyünk – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából rendezett ünnepségen, szerdán, Budapesten.

A miniszterhelyettes a nemzeti ünnep kapcsán arról beszélt, hogy 1956. október 23-a hősei egy gazdag, erős, független Magyarországért harcoltak. Egy nemzetért Európa szívében, amelyet szabad és büszke emberek építenek maguknak. Ahol a munkát megbecsülés övezi, ahol a tulajdont védik, ahol békében és szabadon lehet gyermekeket nevelni. Egy olyan nemzetért, ahol értékként tekintenek a hitre, a kultúrára és a hagyományokra. Ahol a családok erős, összetartó közösségeket építenek. Hozzátette, a mi felelősségünk, hogy áldozatukra emlékezzünk és ne feledjük, amit értünk tettek.

Fotó: Pelsőczy Csaba

Farkas Sándor ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, most nekünk kell megteremteni annak lehetőségét, hogy az utánunk jövők továbbra is szabad és biztonságos, a maga erejéből tisztes megélhetést nyújtó Magyarországra születhessenek. Ezzel nemcsak gyermekeinknek, unokáinknak, de az előttünk járó nemzedéknek is tartozunk. Mi, magyarok nem szeretjük, ha azt akarják, hogy a függetlenségünkről, a szuverenitásunkról mondjunk le. Magyarország szabadságért vívott harca nem ért véget, újra és újra meg kell védenünk saját szabadságunkat. Magyarország mindig kész volt megvívni ezt a harcot – húzta alá a miniszterhelyettes.

Akik a szakterületükön kiemelkedőt alkotnak, hivatásukkal, életútjukkal, követendő példát állítanak az előttünk álló generációknak – tette hozzá Farkas Sándor. Személyes teljesítményükkel a magyar nemzetet gazdagítják és 1956 hőseinek álmát váltják valóra. Tudásukkal és odaadásukkal erős, független Magyarországot építenek. A miniszterhelyettes hangsúlyozta, elismeréssel tartozunk az agráriumban, és az agráriumért dolgozóknak is, akik tevékenységükkel magasabb célokat kitűzve kitűnő érdemeket szereztek a közösségüknek.

„Köszöntsük most azokat, akik eredményeikkel, teljesítményükkel a magyarságot szolgálják!” – zárta gondolatait a miniszterhelyettes.

Az elismerésben részesültek névsora itt, az eseményen készült képek pedig itt érhetők el.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés