Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Elindultak az erdei vándorok a magyar erdőkbe

Az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával idén nyolcadik éve táboroznak erdei vándorok a magyar erdőkben. 2024-ben az Erdei Vándortábor Programnak köszönhetően több mint 5000 felső tagozatos és középiskolás diák ismerheti meg a hazai erdők varázslatos világát és a környező települések történelmét. Az egyhetes turnusok első csoportja június 20-án, csütörtökön indul útnak

A gyalogos vándortáborokra továbbra is hatalmas az érdeklődés, az idei évben 210 csoport, összesen közel 6000 résztvevő (beleértve a kísérőket) vesz részt a programban, hogy egy egész hetet a természetben töltsön. A Programot koordináló Országos Erdészeti Egyesület számára óriási visszajelzés, hogy az új jelentkezők mellett évről-évre nő a visszatérő táborozók száma. Ez azt bizonyítja, hogy az Erdei Vándortáborok kiemelt helyet foglalnak el a diákok és tanáraik nyári programjában.

Forrás: Erdei Vándortábor Program

Az erdei vándorok továbbra is 12 útvonal közül választhattak táborhelyszínt: a Bakony, a Börzsöny, a Bükk, a Mátra, a Mecsek, a Pilis, a Vasi-hegyhát, a Vértes, a Zemplén, a Zselic, a Dél-Zala és a Balaton-felvidék erdei augusztus közepéig rengeteg élménnyel várják a diákokat. Az egyes útvonalakon a területileg illetékes állami erdőgazdaságok segítik a táborozás élményét feledhetetlenné tenni.

Újdonság idén, hogy a Mátrában új nomád táborhely épült Parádsasváron, a Rudolf-tanyán.

Minden táborozó egyedi kitűzőt kap az útvonal teljesítéséért. A teljesítmény túrázók világában jól ismert jutalom a kitűzők gyűjtése, ezt a hagyományt ápolja az Erdei Vándortábor Program is. Az apró jelvények nem csak emléket jelentenek a táborban töltött időről, de viselőjük számára érdem is, hiszen az egy hét alatt 60-80 kilométer közötti távot teljesítenek az erdei vándorok.

Új erdei sportággal, a frizbi golffal ismerkednek meg a táborozók.

Az idei táborok során minden útvonalon lehetőség nyílik a frizbi golf kipróbálására, amely egy feltörekvő, egyre népszerűbb erdei sport. A frizbi golf hasonló a hagyományos golfhoz, de golflabda és ütő helyett egy frizbivel kell eltalálni a célként szolgáló kosarakat. Ez a játék nemcsak szórakoztató, de fejleszti a koncentrációt, a koordinációs készségeket és a stratégiai gondolkodást is. A természet közelsége, a mozgás és a játék kombinációja különleges élményt nyújt minden résztvevő számára.

Az Erdei Vándortáborok sikerességét bizonyítja a 185 újonnan képzett gyalogos vándortábor-vezető, akikkel már több, mint 1700 képzett táborvezető biztosítja a programok zökkenőmentes lebonyolítását és a diákok önfeledt táborozását.

Az Erdei Vándortáborok egyedülálló lehetőséget nyújtanak a fiatalok számára, hogy közelebbről megismerjék a hazai erdőket és a minket körülölelő természetet, és arra ösztönzi őket, hogy ne csak fenntarthatóan gondolkodjanak, de úgy is cselekedjenek. Emellett lehetőségük nyílik arra, hogy új barátságokat kössenek és nem utolsó sorban életre szóló élményekkel gazdagodjanak.

agrotrend.hu / Országos Erdészeti Egyesület

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés