Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Együttműködési megállapodás született a Magyar Energiaital Szövetség és a Nébih között

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Energiaital Szövetség (MESZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A dokumentum aláírásával hivatalos keretet kapott a két szervezet között meglévő aktív munkakapcsolat, melynek célja a különböző területeken és témakörökben rendelkezésre álló tudás minél hatékonyabb megosztása, felhasználása.

Forrás: pixabay.com

A MESZ elkötelezett abban, hogy értékalapú, tudományosan megalapozott tájékoztatást nyújtson az energiaitalokról, valamint azok rendeltetéséről. A megállapodás során a szövetség többek között vállalta, hogy a fogyasztói jogok maradéktalan érvényesülésének érdekében segíti a Nébih munkáját az energiaitallal kapcsolatos panaszok, bejelentések, visszahívások esetén. Emellett elkötelezettek abban, hogy tájékoztatják a hivatalt az energiaitalokkal kapcsolatos aktualitásokról, friss kutatásokról, innovációkról, és azok eredményéről, továbbá az energiaitalok összetevőiről, hatásairól és fogyasztási javaslatokról készített tájékoztató anyagaikat a Nébih is felhasználhatja.

A Nébih a jövőben is töretlen elhivatottsággal végzi tevékenységét annak érdekében, hogy kizárólag biztonságos élelmiszerek kerülhessenek a boltok polcaira, mely természetesen vonatkozik az energiaitalokra is. A hivatal munkája során többek között rendszeresen együttműködik a releváns szakmai szervezetekkel, szövetségekkel. Az energiaitalok esetében egyik legfontosabb partnere a MESZ. A megállapodással e munkakapcsolat kapott hivatalos formát. Az együttműködés alapján például a Nébih meghívja releváns rendezvényeire a MESZ képviselőit, valamint a termékkört érintő tájékoztató tevékenysége során is számíthat a szövetség szaktudására.

A határozatlan idejű megállapodást dr. Csibi Sándor, a MESZ titkára, valamint dr. Nemes Imre, a Nébih elnöke látta el kézjegyével. Az együttműködést a felek a jövőben folyamatosan értékelik és szükség szerint gondoskodnak annak módosításáról.

agrotrend.hu / Nébih

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés