Hírek

Együttműködés a Debreceni Egyetemmel

 

A mai kor elvárása az egyetemi képzésekkel szemben, hogy az elméleti tudásátadáson túl a hallgatók már a képzésük során gyakorlati megközelítéssel is találkozzanak – írta közleményében az Agrárközgazdasági Intézet (AKI).

A magyar agráriumnak és élelmiszeriparnak szüksége van, olyan jól képzett szakemberekre, akik az egyetem elvégzését követően széles körű ágazati és piaci ismeretekkel rendelkeznek, képesek rendszerben gondolkodni, a kihívásokra valós gyakorlati válaszokat adni.

Forrás: AKI

Ahogy írták, az AKI stratégiai fontosságúnak tartja a Debreceni Egyetemmel történő együttműködést, ezért az AKI az Egyetem duális képzésében részt vevő hallgatóinak gyakorlati képzést biztosít.

A Debreceni Egyetem agrárközgazdász, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás és vállalatgazdaságtan mesterképzési szakjain folyó gyakorlatorientált duális jellegű képzése keretében a hallgatók az Agrárközgazdasági Intézetben, mint külső gyakorlóhelyen szakmai gyakorlaton vehetnek részt.

Emellett megkezdődött a kooperatív PhD-képzés kialakítása is a két intézmény között, amely a duális mesterképzéshez hasonlóan, szakmai gyakorlati helyet biztosít az Egyetem doktorandusz hallgatóinak

agrotrend.hu/AKI    

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés