Hírek

Csalás áldozata lett a takarmányt vásárolt gazda

A Kiskőrösi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a sértettel 2000 bála széna és lucerna szállításában állapodott meg anélkül, hogy annak teljesítésére valós szándéka lett volna. A férfi előre felvette a teljes vételárat, ám végül a vállalt mennyiség alig harmadát szállította le – írta sajtóközleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

vádirat szerint a büntetett előéletű férfi megkérte egy ismerősét, hogy eladó szénáról és lucernáról adjon fel hirdetést az interneten. Erre a hirdetésre jelentkezett az állattartással foglalkozó férfi, aki nagy mennyiségben akart takarmányt vásárolni. A csaló mintaként egy kamionnyi szénát küldött a férfi részére, majd Izsákon személyesen is találkoztak. Ennek során a csaló azt állította, hogy nagy mennyiségben, akár több ezer bála mennyiségben tudja a kért takarmányokat szállítani. A tárgyalások eredményeként 2021. július 7-én abban állapodtak meg, hogy 2021. október végéig 800-1000 bála szénát és 800-1000 bála lucernát szállít le a gazda részére.

Forrás: pxhere.com

A szerződés megkötésekor a férfi arra hivatkozott, hogy vállalkozással nem rendelkezik, az értékesítési tevékenységet élettársa vállalkozásával folytatja. Ezzel elérte, hogy a megkárosított férfi a szerződést ne vele, hanem az élettársával kösse meg. Az elkövető a tárgyalások során ragaszkodott az előre fizetéséhez, amelybe a megtévesztett férfi beleegyezett és több mint 12 millió forintot adott át. A csalónak az előre kifizetett 2000 bála leszállítása nem állt szándékában, erre lehetősége sem volt.

Az elkövető végül a szerződésben vállalt mennyiség alig harmadát, mindössze 650 bálát teljesített, a felvett pénzzel pedig nem számolt el.

Az ügyészség a férfit jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

agrotrend.hu / baon.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés