Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Coop Rally a hazai termékek népszerűsítéséért

A kormányzat eddig is és a jövőben is támogatja az olyan kezdeményezéseket, mint a Coop Rally, mert ezek a rendezvények hozzájárulnak a magyar termékek piacra jutásához – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára a Coop Rally indulóján, az Univer Produkt Zrt. hetényegyházi telephelyén, Kecskeméten.

Forrás: Agrárminisztérium / Vermes Tibor

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Coop üzletek polcain a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjeggyel ellátott termékek széles választéka található. Hozzátette, a polcfelmérések eredményei is bizonyítják, hogy a hazai üzletek egyre nagyobb arányban kínálnak magyar termékeket. A tavalyi év adatai alapján a tíz legnagyobb forgalmú kereskedelmi lánc közül a Coop-ban volt az egyik legmagasabb a magyar termékek aránya. Mindez azt mutatja, hogy a magyar üzletláncok a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva igyekeznek minél több hazai, jó minőségű élelmiszert kínálni. Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a magyar agrárium és élelmiszeripar termékei versenyképesek, és mi, magyarok előszeretettel fogyasztjuk azokat, hiszen fontos számunkra a hazai minőségi élelmiszer – fűzte hozzá.

Az államtitkár ismertette, hogy folyamatosak a pályázati lehetőségek. Hétfőn volt a zárása a kis élelmiszeripari pályázatoknak, és a következő héten indul a nagy élelmiszeripari felhívás. Ennek keretén belül 50 százalékos támogatási intenzitás mellett 200 millió és 5 milliárd forint közötti támogatást lehet igényelni 150 milliárdos kerettel. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy tovább fejlődjön az élelmiszeripar.

Az idei szakmai programon a Coop Rally versenyzői Kelet-magyarországi gyártóihoz és forgalmazóihoz látogatnak el. A kiindulási pont az Univer, további állomásokon pedig a Márka Üdítőgyár, a Nádudvari Elelmiszeri Kft, Hunor Coop Zrt 321. Coop Szupermarkete, Borsodi Sörgyár, Orstoros Családi Pincészet, Detki Keksz és a kisgyyőri Unió Coop Zrt 444. COOP ABC-je.

agrotrend.hu / Agrárminisztérium

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés