Hírek

Az Év Agrárembere Kitüntető Díj 10. jubileumi éve

 

Az év vége közeledtével újra megrendezték Az Év Agrárembere Kitüntető Díj személyes zsűrizését, amely december 14-15-én zajlott Kiskőrösön a La’Róna Bistro és Borbárban. Ez az év igazán különleges a Díj történetében, hiszen idén ünnepli 10. születésnapját.

Az eseményre idén is jellemző volt a kimagasló agrárszakemberek jelölése, és a már megszokott 50 feletti jelöltből választotta ki a zsűri a kategóriák döntőseit. Az Év Agrárembere Kitüntető Díj immáron hagyományosnak nevezhető 2 körös zsűrizésének első szakaszában online szavazással választották ki a kategóriák legígéretesebb két döntősjelöltjét.

Fotó: Agrotrend Csoport

A második körben, december 14-15-én, Kiskőrösön került sor a személyes zsűrizésre, ahol a kategóriánkénti két jelöltet a zsűri alaposan megvizsgált. A jelölteket személyesen behívták az élő zsűrizésre, ahol lehetőségük volt bemutatni azokat az elképesztő teljesítményeket és kihívásokat, amelyekkel nap mint nap szembesülnek a mezőgazdaságban.

Fotó: Agrotrend Csoport

A kategória győztesek közül a február 9-i díjátadó gálán választják ki az Év Agráremberét.

A kedvenc kategória győztest pedig közönségszavazással lehet támogatni, a www.azevagrarembere.hu oldalon.

Idei kategória győztesek:

 • Az Év Agrárgépésze: Hári Zsolt
 • Az Év Agrárinnovátora: Teszlák Péter
 • Az Év Állattenyésztője: Húth Balázs
 • Az Év Erdőgazdálkodója: Sulyok Ferenc
 • Az Év Élelmiszeriparosa: Kovács Péter
 • Az Év Fiatal Gazdája: Göbölyös Károly
 • A Jövő Agrárszakembere: Vona Viktória
 • Az Év Kertésze: Nemes-Nagyné Vas Andrea
 • Az Év Növényvédőse: Füzi István
 • Az Év Ökológiai gazdálkodója: Dezsény Zoltán
 • Az Év Szántóföldi gazdálkodója: Kaitz Ákos

Az Év Agrárembere Kitüntető Díjat az Agrotrend Csoport alapította azzal a céllal, hogy kiemelje és elismerje azokat a gazdálkodókat és agrárszakembereket, akik valóban a gazdaság és a társadalom meghatározó alakjai. A díj olyan személyeket céloz meg, akik rendkívüli teljesítményükkel, ötletgazdagságukkal, céltudatosságukkal, elköteleződésükkel és kitartásukkal kiemelkednek a mezőgazdaság területén.

Az agrárközösség az Év Agrárembere Kitüntető Díjat egyre inkább elismerésként és presztízsdíjként tekinti, mely az élenjárók és példamutatók számára ad kiváló lehetőséget a közösségük előtt való elismerésre. Az esemény az idézett latin bölcsesség jegyében, hogy „Az alkotót az alkotása ajánlja,” továbbra is a mezőgazdaság iránti elkötelezettség és kiválóság szimbólumaként emelkedik ki. Az Év Agrárembere Kitüntető Díj egyre növekvő presztízsét bizonyítja, hogy az agrárium iránti szenvedély és teljesítmény és a társadalmi felelősségvállalás egyaránt fontos az elismerés elnyeréséhez.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés