Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Az EU állattenyésztési ágazatának fenntarthatósági fejlesztése

Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb videóinterjút tett közzé, melyben Pablo Bernardos Hernandes, a Spanyol Környezetvédelmi, Vidék- és Tengerügyi Minisztérium állattenyésztési termékekért felelős főigazgató-helyettese arról beszél, hogy hogyan fejleszthető környezeti és gazdasági szempontból egyaránt fenntarthatóbbá az EU állattenyésztési ágazata.

Forrás: pixino.com

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a mezőgazdasági termelés és az élelmiszer-előállítás területén kiemelt feladatának tekinti a tagjai, a közvélemény és a döntéshozók minél szélesebb körű, hiteles forrásból származó információkon alapuló tájékoztatását, valamint az állattenyésztési ágazatban tevékenykedő gazdálkodók megbecsülésének helyreállítását. Szervezetünk ezért folyamatosan jelenteti meg az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „European Livestock Voice”, azaz az „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport által, nemzetközi szakértőkkel készített gondolatébresztő interjúinak magyar nyelvű fordításait.

Hiszünk abban, hogy az elmúlt időszakban egyre erősödő, számos esetben egyoldalú szemléletet tükröző „zöld” és állatjogi aktivista szervezetek általi támadásokkal szemben az egyik leghatékonyabb eszköz a megfelelő és valós tényeken alapuló kommunikáció.

A tavalyi évben „Tények/Tévhitek – Állattenyésztés” címmel elindított videó aloldalon most megjelent, Pablo Bernardos Hernandes-el, a Spanyol Környezetvédelmi, Vidék- és Tengerügyi Minisztérium állattenyésztési termékekért felelős főigazgató-helyettesével készített, „Hogyan fejleszthető az EU állattenyésztési ágazata?” című interjúban az alábbi témakörök kerülnek érintésre:

  • Mit takar az európai agrár-élelmiszeripari modell?
  • Miért fontos, hogy az állattenyésztési ágazatot környezeti és gazdasági szempontból egyaránt fenntarthatóbbá tegyük?
  • Hogyan tudjuk úgy átalakítani az állattenyésztési szektor, hogy az meg tudjon birkózni a fenntarthatósági kihívásokkal és eközben a versenyképességét is megőrizzük?

Pablo Bernardos Hernandes-el készült videóinterjút itt érhetik el.

Javasoljuk, hogy folyamatosan kövesse figyelemmel a „Tények/Tévhitek – Állattenyésztés” címmel kialakított videó alkategóriába felkerülő tartalmainkat, ahol heti rendszerességgel újabb, nemzetközileg elismert szakértőkkel készült videóinterjúk jelennek meg az állattenyésztés, az állattartást és az állatitermék-előállítás témaköreiben.

Bízunk abban, hogy a folyamatosan bővülő tartalmú felületünk szélesíti az állattenyésztéshez, állatitermék-előállításhoz kapcsolódó ismereteket, sokrétűbb perspektívát nyújt a társadalom egésze számára és ezáltal hozzájárul az ágazat minél szélesebb körű elfogadottságának megteremtéséhez.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés