Hírek

Átadták „Balaton illata 2023” fotópályázat nyereményeit

A 65.000 tagú Balatoni értékmentés közösség által szervezett Balaton illata elnevezésű fotópályázat díjkiosztó ünnepségét egy rekord kísérlet előzte meg a fonyódi Szaplonczay sétányon. A Balatont egy időben, egy helyen fotózás témájú flashmob eseményre több, mint száz fő gyűlt össze és készítettek közösen képeket a magyar tengerről.

Ezt követően került sor a nyeremények átadására a Fonyódi Művelődési Házban. Erdei Barnabás, Fonyód Város alpolgármestere köszöntötte a résztvevő vendégeket és beszélt a település páratlan panorámát kínáló, idén felújított sétányáról, a híres személyekről , akik korábban megfordultak itt és a neves művészekről, akiket megihletett a hely szépsége, különleges atmoszférája.

Flashmob. Fotó: Vörös Éva

Bánki Károly a szervezők nevében elmondta, hogy a program elérte célját, megmutatták, hogy egy virtuális közösség az online térből kilépve milyen nagy tettekre képes az összefogással. A másik elképzelésüket is sikerült megvalósítani, hogy a másfél hónapos szezont meghosszabbítsák és felhívják a figyelmet arra, hogy a Balaton mind a négy évszakban vonzó turisztikai desztináció lehet , csak meg kell találni azokat az attrakciókat amivel meg tudják mozgatni az embereket.

A pályázat nem csak a fotósok fantáziáját indította be, a jelenlévők Vörös Éva tolmácsolásában hallhatták Bodó Iván erre az alkalomra írott versét.

Fotó: Kisbán Kázmér

A jeles eseményen Mánfai György fotóművész a zsűri nevében ismertette a díjazott képek kiválasztásának metodikáját és értő tolmácsolásban adta elő milyen kritérium rendszernek kellett megfelelni ahhoz, hogy bekerüljön egy kép abba a halmazba, amiből további szakmai szempontokat szem előtt tartó szelekcióval kialakult a végleges sorrend.

A beérkezett 2800 pályamű változatosságáról Bánki Károly elmondta, hogy a Balaton mindig más arcát mutatja, olyan mint a szeszélyes hölgy, egyszer odabújik és megsimogat, máskor, mint a (magyar) tenger, haragos és kíméletlen, de ezért szeretjük.

Először a hét kollekció díj került kiosztásra Stamlerné Dr. Bodor Katalin, Wágner Gabriella, Kővári Zsolt, Pethő Péter, Udvarházi Irén, a Zamárdi kertcentrum és Vadász Péter részére.

A közönségdíjat a 12.900 lájkkal jutalmazott felvételére Szendrői Zoltán kapta.

A programot feketeöves Balaton rajongóknak készült kvíz műsor színesítette és elkövetkezett a nap legjobban várt pillanata, a dobogós helyek kiosztása.

  • I. helyezett: Mennyei fény (Vadász Péter)
  • II. helyezett Együtt (Wágner Gabriella)
  • III. helyezett Augusztusi vihar (Kővári Zsolt)

Vadász Péter: Mennyei fény – I. helyezett

 

Wágner Gabriella: Együtt – II. helyezett

 

Kővári Zsolt: Augusztusi vihar – III. helyezett 

A flashmob eseményen részt vett fotósok között kisorsolták Turi Török Tibor szobrászművész Balatoni Madonna című alkotását.

Az esemény a Balaton jelenéről és jövőjéről folytatott eszmecserével, kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

agrotrend.hu / Balatoni értékmentés közösség

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés