Hírek

Angeli Lambert, az étkezési paprika nemesítésének úttörője

Angeli Lambert (Isztimér, 1916. december 10. – Budapest, 1971. május 9.): kertészmérnök, növénynemesítő, az étkezési paprika kutatója. 1937–40-ben a Kertészeti Tanintézetben, ill. a Kertészeti Akadémián folytatott tanulmányokat, 1944-től a Kertészeti és Szőlészeti Főiskola tanársegédje, adjunktusa, majd docense.

Forrás: pixabay.com

1965-től a Kertészeti Kutató Intézetben tudományos főmunkatárs volt. Fő kutatási területe a zöldségtermesztés, főleg az étkezési paprika kutatása, agrotechnikai kísérlete és nemesítése volt. Csokrosítási programja alapot teremtett az étkezési és a fűszerpaprika további nemesítéséhez. Utolsó éveiben a vírusrezisztencia-nemesítés terén ért el eredményeket. Munkásságáért a Fleischmann Rudolf-emlékplakettet kapta (1971).

agrotrend.hu / Jeles Napok

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés